Carbidschieters knallen het jaar uit: 'D'r moet een beetje liefde in'

Carbidteam De Skrale Deksels uit Lutjegast knalt het jaar uit
Carbidteam De Skrale Deksels uit Lutjegast knalt het jaar uit © Ariënne Dozeman/RTV Noord
In de hele provincie klinken zaterdagmiddag de doffe klappen van het carbidschieten. Bij carbidteam De Skrale Deksels uit Lutjegast proberen ze op het laatste moment hun carbidrecept nog te perfectioneren, zodat elk schot raak is.
'T ole joar oetluden en t nije weer in', zegt Alie de Vries. Ze is al wat op leeftijd, maar geniet net zoveel als de jongelui. 'Het is hier zo gezellig', zegt ze stralend.

Liefde

Buiten de tent wordt ondertussen flink geknald. Hoewel dat de ene keer harder gaat dan de andere. Het geheim? 'D'r moet een beetje liefde in', stelt Jan. Volgens de rest van het team is hij de beste schieter van de ploeg.
Op derde kerstdag is de hechte vriendengroep begonnen met opbouwen. En die voorpret is eigenlijk net zo leuk als oudejaarsdag zelf. Met elkaar de tent opbouwen, een biertje erbij, gezellig bij elkaar. Daar gaat het ze om.
Bekijk hier de video van het carbidschieten:
Carbidschieters knallen het jaar uit: 'D'r moet een beetje liefde in'

Nieuwjaarswens

Alie heeft nog wel een wens voor de Groningers: Alle gouds mor bovenal gezondhaid. En veur de rest mot je dur zulf wat van moaken. Het leven is een feest mor joe motten zulf de slingers ophangen.'