Jong FC Groningen speelt gelijk tegen koploper

© Archief (Acta Fotografie/Jan Kanning)
GRONINGEN - Jong FC Groningen heeft maandagavond in de Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen koploper Jong PSV.
Ruim 5.600 toeschouwers waren op de topper in de Beloften Eredivisie afgekomen. De eerste kans was voor Tom Hiariej, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Vervolgens schoot Género Zeefuik twee keer voorlangs. Kort voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong toen een schot van Hiariej van richting veranderd werd en daardoor onhoudbaar werd voor doelman Jeroen Zoet van Jong PSV.
Jong FC Groningen ging in de tweede helft compacter spelen en gaf vrijwel niets meer weg. Toch werd het na een uur spelen gelijk. Keeper Leonard Nienhuis maakte een overtreding op Zeefuik binnen de beruchte lijnen. Zakaria Labyad benutte vervolgens de toegekende strafschop.
In het laatste half uur had de ploeg van Dick Lukkien de winst naar zich toe kunnen trekken. Zo kregen Danny Menting en invaller Sicco Brouwer goede kansen om tot scoren te komen. In de slotfase ging verdediger Virgil van Dijk als stormram mee naar voren. Van Dijk scoorde ook nog, maar de treffer werd afgekeurd.
De 1-1 betekent dat Jong FC Groningen inmiddels al elf competitiewedstrijden op rij ongeslagen is. Jong FC Groningen blijft op de tweede plaats staan met 34 punten uit 19 wedstrijden.