Flames eenvoudig naar halve finale beker

Matt Bauscher
Matt Bauscher © Acta Fotografie/Jan Kanning
BARENDRECHT - Zonder problemen heeft Gasterra Flames zich maandagavond geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. De Groninger basketballers wonnen het tweede duel in de kwartfinale tegen Binnenland met 116-71.
De eerste wedstrijd in Martiniplaza, vorige maand, was ook al een eenvoudige prooi voor de ploeg van coach Marco den Berg: 104-46. De koploper in de promotiedivisie had ook in eigen huis geen enkele kans tegen de landskampioen.
"Je kunt zulke wedstrijden alleen maar verliezen, blessures oplopen enzo", zei coach Van den Berg na afloop. Dat bleef zijn ploeg bespaard. De Groningers troffen in het bekertoernooi nog geen enkele ploeg uit de eredivisie. "Ik kijk er naar uit om (eind maart) de Final Four te spelen. Het wordt tijd dat de beker weer naar Groningen komt", aldus Van den Berg. De halve finale is op 25 maart, de bekerfinale wordt op 27 maart gespeeld.
Matt Bauscher speelde volgens zijn coach een belangrijke rol in de wedstrijd in Barendrecht. Hij maakte 25 punten. "Maar hij bracht vooral veel energie in de ploeg. Dat is ook in zulke wedstrijden heel belangrijk", aldus Van den Berg.
Ook John Turek (19), Matt Haryasz (15), Steve Ross (15), Jason Dourisseau (13) en Jason Ellis (10) haalden dubbele cijfers.