112-nieuws zondag 1 januari: Auto's botsen op elkaar bij Aduard • Man (62) vermist • Plezierjacht zinkt in Termunterzijl

Bij het ongeval waren twee auto's betrokken
Bij het ongeval waren twee auto's betrokken © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze nieuwjaarsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.10: Auto's botsen op elkaar bij Aduard

Op de Friesestraatweg (N355) bij Aduard zijn twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Politie en ambulance waren snel ter plaatse. Ten minste één persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.
Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Weggebruikers moeten rekening houden met vertraging.

19.50 uur: Auto belandt in sloot langs N362 bij Meedhuizen

Op de N362 ter hoogte van Meedhuizen is een auto in een sloot terechtgekomen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De bestuurder werd in de ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie nam de man wel mee naar het bureau. Waarom is niet duidelijk. Het verkeer moest rekening houden met enige vertraging.
De auto belandde in een sloot
De auto belandde in een sloot © 112Groningen

17.35: Man (62) vermist, laatst gezien bij Rademarkt in Stad

De 62-jarige Lucas Brink wordt vermist. Hij is het laatst gezien op 1 januari in de omgeving van de Rademarkt in de stad Groningen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Lucas is ongeveer 1.80 meter lang, heeft grijs haar en een normaal postuur. Hij is voor het laatst gezien in een donkerblauwe duffelcoat jas met capuchon en een groen petje.

17.30: Coniferen vatten vlam in tuin Wildervank

In een tuin van een woning aan de Papegaaiduiker in Wildervank heeft een rij coniferen in de brand gestaan. Door de hoge vlammen ontstond het nodige vliegvuur. De bewoners trachtten aanvankelijk zelf de brand te blussen. Uiteindelijk moest de brandweer van Veendam eraan te pas komen en die had het vuur snel geblust. Het is niet bekend wat de oorzaak is van de buitenbrand.
Brand in een rij coniferen
Brand in een rij coniferen © DG Fotografie

12.50: Woningbrand Winschoten mogelijk aangestoken

De brandweer heeft afgelopen nacht een woningbrand aan de Witte de Withstraat in Winschoten geblust. De brand in een rijtjeswoning ontstond rond 3.00 uur. Nadat de brandweer de deur geforceerd had, kon het vuur geblust worden. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel is er mogelijk sprake van brandstichting.
De brandweer bij de woningbrand in Winschoten
De brandweer bij de woningbrand in Winschoten © Noordernieuws

12.30: Drukke jaarwisseling voor brandweer

De Groningse brandweer spreekt van een drukke jaarwisseling, maar zonder grote incidenten. De brandweer moest vooral uitrukken voor buitenbranden.
Zo moesten in Stad buitenbranden worden geblust aan de Voermanstraat, de Barnsteenstraat en op het Jozef Israëlsplein. Vanwege de onrust op straat werden ze geassisteerd door politie en ME.
In Hoogezand, Oude Pekela en Winschoten was het relatief druk. In Delfzijl rukte de brandweer uit voor een woningbrand. De politie onderzoekt nog of hier sprake was van brandstichting.
29 van de 39 posten zijn ingezet op oudejaarsdag en in de nacht van oud en nieuw.

11.50: Politie onderzoekt mogelijke brandstichting Delfzijl

Bij een woning aan de Uitwierderweg in Delfzijl is vannacht brand uitgebroken. Onder andere de schuur en een voertuig vatten vlam. De brandweer schaalde op naar 'middelbrand', zodat er meer wagens ingezet konden worden. De bewoners en hun huisdier konden de woning op tijd verlaten.
De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting en heeft beelden opgevraagd van de brand.
Bekijk hier beelden van de brand:
Brandweer bestrijdt felle woningbrand Delfzijl

11.00: Plezierjachtje zinkt langs kade in Termunterzijl

In het water langs de Antoni Verburghwijk in Termunterzijl is een plezierjachtje deels gezonken. De handhaving van de gemeente Eemsdelta had eerder dit weekend opgemerkt dat het jachtje scheef begon te liggen. De eigenaar werd in kennis gesteld en zou ervoor zorgen dat het bootje niet verder zou zinken. Dat bleek vanmorgen niet gelukt. Het water is door het zinken van de boot vervuild geraakt.
Het gezonken plezierjacht in Termunterzijl
Het gezonken plezierjacht in Termunterzijl © ProNews

9.45: Grote stroomstoring in Winsum verholpen

In Winsum zaten meerdere huishoudens zonder stroom door een stroomstoring. Volgens Enexis ging het om een grote storing waarbij 105 postcodes zijn getroffen. Monteurs van Enexis kwamen ter plaatse om onderzoek te doen. De stroomstoring is inmiddels verholpen.

9.15: Auto raakt van de weg, beschonken bestuurder aangehouden

Rond vijf uur vannacht is op de Vosseberg in de buurt van Vledderveen een auto van de weg geraakt. Daarbij raakte het voertuig een boom en een lantaarnpaal. De bestuurder raakte niet gewond, maar is wel aangehouden in verband met drankgebruik. De auto raakte zwaar beschadigd en is weggesleept.
Een boom werd geraakt door een auto in Vledderveen
Een boom werd geraakt door een auto in Vledderveen © Persbureau Groningen

9.00: Portiekflat in Stad ontruimd wegens brand

Aan de Westindischekade in Groningen is brand uitgebroken in een portiekflat. Op het moment van de brand waren er meerdere mensen in de flat aanwezig. Zij zijn door de brandweer geëvacueerd. Een aantal mensen wordt nagekeken in de ambulance. Het is nog onduidelijk wat er gebrand heeft. Rond 9.30 uur mochten de bewoners weer naar binnen.
Hulpdiensten aan de Westindischekade in Stad
Hulpdiensten aan de Westindischekade in Stad © Persbureau Meter

7.00: Arrestaties na schietincident Oude Pekela

De politie heeft zondagmorgen twee verdachten gearresteerd na een schietincident in Oude Pekela. Daarbij werd aan de Johan van Oldenbarneveldstraat met een gasdrukwapen op een auto geschoten. Hier lees je het hele bericht.