Vijf aanhoudingen en een gewonde agent tijdens oudejaarsnacht

De politie bij het Jozef Israëlsplein in Stad, waar een agent gewond raakte door vuurwerk
De politie bij het Jozef Israëlsplein in Stad, waar een agent gewond raakte door vuurwerk © ProNews
Grote ongeregeldheden waren er volgens de politie in de afgelopen oudejaarsnacht niet in Groningen. Wel waren agenten druk met branden, vernielingen, ongevallen en overlast. Eén politieagent raakte gewond door vuurwerk.
De politie meldt dat er in de provincie Groningen afgelopen nacht vijf mensen zijn aangehouden. Het ging daarbij om belediging, openbare dronkenschap en mishandeling.

Agent gewond door vuurwerk

Op het Jozef Israëlsplein was een politieagent kort voor middernacht poolshoogte aan het nemen bij een kleine brand. Op dat moment raakte hij gewond door vuurwerk. De politieagent is naar de dokterspost gebracht. De politie onderzoekt nog wie er verantwoordelijk is voor het vuurwerk en of er sprake is van opzet.
De ME in actie in Paddepoel
De ME in actie in Paddepoel © Patrick Wind/112Groningen

Inzet ME

Twee keer werd tijdens oudejaarsnacht de ME ingezet. Rond 02.30 kwamen ze in actie aan de Voermanstraat, waar het onrustig was door straatbrandjes en groepen jeugd. Om te zorgen dat de brandjes veilig konden worden geblust, werd de ME ingezet. Een 43-jarige man uit Groningen werd aangehouden.
Ook rond 03.00 trad de ME op, ditmaal op de hoek van de Jadestraat en de Barnsteenstraat in Groningen. Ook hier was het onrustig en was er brand op straat.

Lees terug: