'Groningse' oudejaarsconference Claudia de Breij trekt 1,6 miljoen kijkers

Claudia de Breij tijdens haar oudejaarsconference in de Stadsschouwburg
Claudia de Breij tijdens haar oudejaarsconference in de Stadsschouwburg © NPO
Naar de in Groningen opgenomen oudejaarsconference van Claudia de Breij hebben zaterdagavond gemiddeld 1,6 miljoen mensen gekeken. Daarmee was de voorstelling het op twee na best bekeken programma op oudejaarsavond.
De meeste mensen stemden af op het Nationaal Aftelmoment op NPO1 (2,5 miljoen kijkers), gevolgd door de oudejaarsspecial van The Masked Singer op RTL4 (1,7 miljoen).

'Jaar naar Groningen toegewerkt'

De oudejaarsconference van Claudia de Breij stond voor een deel in het teken van de problemen in Groningen. Onder meer de afhandeling van de bevingsschade, de chaotische verdeling van de SNN-subsidie en het overvolle Aanmeldcentrum in Ter Apel kwamen aan bod. De cabaretière wilde haar show dan ook per se in de Groningse Stadsschouwburg opvoeren.
'Ik heb een jaar naar Groningen toegewerkt', vertelde De Breij daarover, 'dus dan is het altijd spannend of er gebeurt wat je hoopt dat er gebeurt. En het was méér dan dat. Het was fantastisch om hier te staan.'
Dit zei Claudia de Breij zelf over haar voorstelling in Groningen:
Claudia de Breij: 'Het was fantastisch om hier in Groningen te staan'

Humor en huilen

Bezoekers van de voorstelling vertelden na afloop dat ze onder de indruk waren van De Breij. 'Ik had gelezen dat het misschien te serieus zou zijn', reageerde een van de bezoekers. 'Het ís ook heel serieus, heel indrukwekkend zelfs, maar er zit ook verschrikkelijk veel humor in. Ja, het heeft me echt aangegrepen, ik moet nog steeds een beetje huilen.'