Dennis van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer van FC Groningen

Dennis van der Ree
Dennis van der Ree © RTV Noord
FC Groningen heeft Dennis van der Ree definitief benoemd tot hoofdtrainer. De 43-jarige Rotterdammer staat tot het eind van het seizoen aan het roer bij FC Groningen.
Na het ontslag van Frank Wormuth zocht FC Groningen eerst naar een externe kandidaat om de Duitser op te volgen. Zo sprak technisch directeur Mark-Jan Fledderus met Dick Lukkien, Dick Schreuder en Joseph Oosting, maar om uiteenlopende redenen ging dat allemaal niet door.
Ik heb de overtuiging dat ik samen met de rest van mijn staf de club kan helpen
Dennis van der Ree

Kans

Daarop besloot FC Groningen om assistent-trainer Dennis van der Ree tijdelijk voor de groep te zetten. De Rotterdammer krijgt nu de kans tot het eind van dit seizoen als hoofdtrainer. 'Het is een heel mooie kans, die zich voor mij onverwacht voordoet', zegt Van der Ree. 'Ik heb de overtuiging dat ik samen met de rest van mijn staf de club kan helpen en FC Groningen-waardige resultaten kan neerzetten. Ik ben de club dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Samen met de mensen om mij heen en de spelersgroep gaan we keihard werken aan een goed 2023.'
Van der Ree groeide op in Rotterdam en speelde als voetballer in de jeugdopleiding van Feyenoord. Als voetballer speelde de oefenmeester voor FC Utrecht, NAC Breda, AGOVV en SC Cambuur. Daarna begon Van der Ree aan zijn loopbaan als trainer bij SC Cambuur. Via FC Twente belandde hij vorig jaar bij Feyenoord als assistent van Arne Slot om dit seizoen in eerste instantie Frank Wormuth bij FC Groningen te ondersteunen.

'Uitstekende indruk gemaakt'

'Sinds Dennis in december de honneurs waarneemt als eindverantwoordelijke trainer hebben we hem dagelijks intensief aan het werk kunnen zien, met name tijdens het trainingskamp in Spanje. Dennis heeft op ons, de spelersgroep en staf een uitstekende indruk gemaakt', zegt technisch directeur Fledderus. 'Wij hebben er daarom voor gekozen hem de rest van dit seizoen het vertrouwen te geven.'
FC Groningen hervat komende zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Excelsior.
Tijdens het afgelopen trainingskamp van FC Groningen in Murcia spraken we uitgebreid met Dennis van der Ree om hem beter te leren kennen. Wie is hij, wat is zijn visie en hoe kijkt hij tegen FC Groningen aan?
Dennis van der Ree blijft dit seizoen hoofdtrainer van FC Groningen