Curator Noorderzorg: 'Kans groot op nieuwe eigenaar binnen zes weken'

Een oudere vrouw krijgt huishoudelijke hulp (foto ter illustratie)
Een oudere vrouw krijgt huishoudelijke hulp (foto ter illustratie) © ANP/Hollandse Hoogte/Patricia Rehe
Er heeft zich een aantal zeer serieuze partijen gemeld dat de failliete huishoudelijke hulp-tak van Noorderzorg wil overnemen. 'De kans is heel groot dat er binnen zes weken een nieuwe eigenaar is', meent medewerker Daniël Schildknecht van curator Hans Silvius van De Haan Advocaten in Stad.
De sectie huishoudelijke hulp van Noorderzorg, met negentig medewerkers en zo'n vierhonderd cliënten in de gemeenten Eesmdelta en Het Hogeland, vroeg op de valreep van 2022 zelf het faillissement aan. De thuiszorg was volgens Noorderzorg niet langer rendabel.

Inzet is 'geruisloze overname'

Schildkecht is hoopvol gestemd dat het faillissement toch een goed einde krijgt. 'We zijn in gesprek met verschillende partijen. Onze inzet is dat er een geruisloze overname komt, waarin de continuïteit van de zorg en de werkgelegenheid blijft gewaarborgd.'
Op korte termijn gaat de zorg voor de cliënten gewoon door. 'Het UWV betaalt voorlopig de lonen van het personeel. De zorg is de komende weken sowieso gewaarborgd', legt Schildknecht uit.

Afdelingen thuis- en woonzorg niet failliet

Curator Hans Silvius krijgt de komende dagen inzicht in de tekorten van Noorderzorg. Schildknecht wil benadrukken dat de afdelingen thuiszorg en woonzorg (Uithuizen, Uithuizermeeden en Delfzijl) van Noorderzorg volledig losstaan van het faillissement.