Bewoner vermist na boerderijbrand

FINSTERWOLDE - Een bewoner van de woensdag in de Reiderwolderpolder afgebrande monumentale boerderij wordt vermist. De politie houdt er rekening mee dat de man in de vlammenzee om het leven is gekomen. De rest van het gezin is ongedeerd.
Zowel de brandweer als de politie hadden in eerste instantie geen enkele reden om aan te nemen dat er nog personen in het brandende pand zouden zijn maar aan het einde van woensdagmiddag werd duidelijk dat er geen contact kon worden gelegd met één van de bewoners. Onduidelijk is nog of hij op het moment van het uitbreken van de brand nog in het pand aanwezig was maar er wordt serieus mee rekening gehouden.
Het historische pand, bestaande uit een woonhuis en aangrenzende schuur, werd woensdagmiddag volledig door de brand verwoest. In de schuur was een fruitbedrijf gevestigd. Wel kon de brandweer voorkomen dat een grote tank diesel, die zich achter in de schuur bevond, vlam vatte. De brandweer is nog tot in de loop van de avond bezig geweest met het nablussen van de resten van het pand.
Donderdagochtend zal het pand aan een nader onderzoek worden onderworpen..