Nieuwe partij Student en Water dingt mee naar bestuurszetels Waterschap Noorderzijlvest

Een stemformulier verdwijnt in de stembus
Een stemformulier verdwijnt in de stembus © Erik Hogeboom/RTV Noord
De nieuwe partij Student en Water is een van de negen partijen die zich bij Waterschap Noorderzijlvest hebben gemeld om mee te doen aan de waterschapsverkiezingen voor een nieuw algemeen bestuur. De verkiezingen worden op 15 maart, tegelijkertijd met de Provinciale Statenverkiezingen, gehouden.
De andere acht partijen die mee willen doen zijn Water Natuurlijk, Betaalbaar Water, Boer Burger Beweging, Groninger Belang, Partij van de Arbeid, VVD, ChristenUnie en CDA.
In het 23 zetels tellende algemeen bestuur van Noorderzijlvest zijn 19 zetels te verdelen. Op vier zogeheten geborgde zetels kan niet worden gestemd. Die zetels zijn sowieso voor de agrarische sector (twee zetels) en voor beheerders van natuurterreinen (eveneens twee zetels).

Hunze en Aa's

Voor de verkiezingen van Waterschap Hunze en Aa’s hebben tien partijen zich aangemeld. Het gaat om PvdA, CDA, VVD, Water Natuurlijk, Algemene Waterschapspartij, 50PLUS, ChristenUnie, Boer Burger Beweging, Groninger Belang en Water in Bedrijf.
Het algemeen bestuur van Hunze en Aa’s telt, net als Noorderzijlvest, 23 zetels, waarvan negentien zetels bij de verkiezingen worden verdeeld. Ook hier zijn vier geborgde zetels.
Eind januari wordt duidelijk welke partijen definitief meedoen aan de waterschapsverkiezingen.