112-nieuws woensdag 4 januari: Jongen (14) vermist • Woningbranden Asingastraat en Zaagmuldersweg in Stad

Brandweerlieden in actie aan de Zaagmuldersweg in de stad Groningen
Brandweerlieden in actie aan de Zaagmuldersweg in de stad Groningen © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.35: Jongen (14) vermist uit stad Groningen

Een blanke jongeman van veertien jaar wordt vermist. Hij is het laatst gezien in de stad Groningen. De jongen droeg ten tijde van de vermissing een zwart trainingspak, een zwarte puffercoat met capuchon, witte Nike Air Max, een zwarte heuptas van het merk Lacoste en hij had een muts op.
De politie heeft een burgernetmelding doen uitgaan waarin gevraagd wordt aan mensen met tips om 112 te bellen.

18.40: Woningbrand aan Zaagmuldersweg in Stad

In een portiekwoning aan de Zaagmuldersweg in de stad Groningen heeft brand gewoed. De brandweer was met twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Bij de brand kwam de nodige rook vrij. Ook bewoners van naburige woningen hebben hun woning tijdelijk moeten verlaten.
Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door een oven die nog aanstond, terwijl de bewoners het huis al verlaten hadden. Tot zover bekend raakte bij de brand niemand gewond. De straat was in beide richtingen tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Stichting Salvage is gealarmeerd voor de afhandeling van de schade.

16.05: Woningbrand in Asingastraat in Stad

De brandweer is woensdagmiddag uitgerukt voor een woningbrand in een flat aan de Asingastraat in Stad. Een vlam in de pan was volgens de brandweer naar waarschijnlijkheid de oorzaak van de brand. Andere woningen in de flat dan de woning waar de brand woedde, zijn niet beschadigd, laat een woordvoerder van de brandweer weten.
Brandweer ter plaatse aan de Asingastraat
Brandweer ter plaatse aan de Asingastraat © Wesley Bos/Venema Media

13.30: Automobilist ramt lantaarnpaal in Stadskanaal

Op de Atlantislaan in Stadskanaal is een automobilist tegen een lantaarnpaal gebotst. De paal werd daarbij in z'n geheel 'ontworteld'.
Hoe het ongeluk kon gebeuren en of er zich bij het ongeval persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan, is niet bekend.
Hulpdiensten nemen de schade op in Stadskanaal
Hulpdiensten nemen de schade op in Stadskanaal © Persbureau Groningen

11.30: Vier processen-verbaal voor bestuurder zonder rijbewijs op A7

De politie heeft woensdagmorgen vier processen-verbaal uitgedeeld aan de bestuurder van een bedrijfsauto. De bus viel op de A7 bij Scheemda op vanwege de hoge snelheid (44 km per uur te hard). Bij Winschoten werd hij aan de kant gezet.
Bij controle bleek de 27-jarige bestuurder uit de gemeente Groningen niet in het bezit van een rijbewijs. Ook had zijn voertuig twee te gladde voorbanden. Bij een speekseltest werd de man bovendien positief bevonden op cannabis, cocaïne en amfetamine/ methamfetamine.
De man kreeg een rijverbod voor 24 uur en processen-verbaal wegens te hard rijden, rijden zonder rijbewijs, te gladde voorbanden en rijden onder invloed.

10.15: Politie lost waarschuwingsschot in Stad

Bij een aanhouding dinsdagavond in de stad Groningen heeft de politie een waarschuwingsschot gelost.
De politie hield de verdachte, een 27-jarige man uit Groningen, aan in Voor 't Voormalig Klein Poortje, een straatje tussen het Damsterdiep en de Oosterkade.
Volgens een politiewoordvoerder werd de man gezocht omdat hij iemand zou hebben bedreigd met een vuurwapen.