Lopend Vuur: Het is tijd voor een permanent vuurwerkverbod

Mensen kijken naar vuurwerk (archief)
Mensen kijken naar vuurwerk (archief) © FPS/Jos Schuurman
Opnieuw staat het afsteken van vuurwerk ter discussie. In de Tweede Kamer zijn er steeds meer partijen die wel voelen voor een verbod.
Afgelopen jaarwisseling mocht er voor het eerst sinds de coronajaren weer vuurwerk afgestoken worden. Grote ongeregeldheden bleven uit, maar brandweer, politie en ambulancemedewerkers moesten wel talloze keren in actie komen. Ook zijn er mensen die vingers of ogen verloren tijdens de jaarwisseling.

Lokaal verbod

In sommige gemeenten gold afgelopen jaarwisseling een lokaal vuurwerkverbod. Dat zorgde niet gelijk voor minder vuurwerk. De burgemeesters wijzen dan ook naar de landelijke politiek.
In de Tweede Kamer zijn partijen als GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren voor een landelijk vuurwerkverbod. Er is in de Kamer nu geen meerderheid voor een verbod, maar er zal wel een debat over gevoerd gaan worden.

Vorig jaar was 52 procent voor

Exact een jaar geleden legden we deze stelling ook aan je voor. Toen was 52 procent van de stemmers voor een verbod. Hoe is dat nu?
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Voor mij geen zoenen

Voor mij geen zoenen bij de nieuwjaarswensen was ons Lopend Vuur van dinsdag. Met die stelling was 77 procent (2.565) van de stemmers het eens. 23 procent (766 stemmen) was het oneens. 3.331 mensen brachten hun stem uit.