112-nieuws donderdag 5 januari: Woningoverval in Oosterparkwijk • File op A7 na aanrijding • Botsing auto en fietser in Stad

De flat aan de Langezijde
De flat aan de Langezijde © Patrick Wind/112Groningen
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.00 uur: Woningoverval in Oosterparkbuurt Groningen

Aan de Langezijde in de Oosterparkbuurt in Groningen is donderdagavond een woningoverval geweest. Daarbij zou één verdachte zijn aangehouden. Meer details over de overval zijn niet bekendgemaakt. De politie doet onderzoek.

17.10 uur: File bij oprit A7 in Stad na aanrijding

Bij de oprit richting de A7 in Stad heeft donderdag aan het einde van de middag een aanrijding plaatsgevonden. Hierdoor ontstond een file voor de oprit. Volgens een aanwezige persfotograaf moest één auto worden weggesleept.

17.05 uur: Fietser gewond na aanrijding in Veendam

Op de J.G. Pinksterstraat in Veendam is even na 17.00 uur een ongeluk gebeurd, waarbij een fietser werd aangereden door een automobilist. De politie, ambulancedienst en mobiel medisch team met een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Onderzoek moet uitwijzen hoe de botsing kon plaatsvinden.
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval in Veendam
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval in Veendam © Persbureau Meter

14.15 uur: Auto en fietser botsen op Hereweg in Stad

Op de Hereweg in Groningen zijn een automobilist en een fietser in botsing gekomen. Het is niet bekend of er gewonden zijn. De aanrijding gebeurde op de hoek van de Rabenhauptstraat, waar het verkeer weinig last had van het ongeluk.
De aanrijding op de Hereweg
De aanrijding op de Hereweg © 112groningen

13.00 uur: Vrouw uit Midden-Groningen ernstig gewond bij ongeval op A6 bij Lemmer

Een 51-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen is gistermiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de A6 bij Lemmer, meldt De Noordoostpolder.

12.55 uur: Brandweer blust dakbrand in Mussel

Aan de Musselweg in Mussel is brand uitgebroken bij een woning. De brandweer is onder meer met een hoogwerker ter plaatse om de brand te blussen. Over de oorzaak is nog niets bekend.
Update 13.20 uur: De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. Er woedde brand in zowel de spouw als in het dak.
De brandweer aan het werk in Mussel
De brandweer aan het werk in Mussel © Persbureau Groningen

9.45 uur: Gewonden na botsing in Veenhuizen (Drenthe)

Vanochtend heeft er een botsing plaatsgevonden tussen twee auto's op de kruising van de Hoofdweg en de Kerklaan in Veenhuizen (Drenthe). Een derde voertuig moest uitwijken en botste daarbij op een boom, meldt een fotograaf ter plaatse.
Inzittenden van de twee op elkaar gebotste auto's zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, laat een politiewoordvoerder weten.

9.40 uur: Twee mannen aangehouden in Stad voor vernieling

De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden op het Gedempte Zuiderdiep voor vernieling, zo laat politieagent Gerard de Jonge weten op Twitter.

6.45 uur: Bestelbus uitgebrand in stadswijk Lewenborg

Een bestelbus is in de nacht van woensdag op donderdag uitgebrand aan het Roer in Groningen.
De brandweer kon niet voorkomen dat het busje volledig uitbrandde.
Een auto, die naast de bestelbus stond geparkeerd, raakte ook beschadigd.
De autobrand in Lewenborg
De autobrand in Lewenborg © Venema Media