BV Veendam lijdt eerste nederlaag in 2011

WAALWIJK - BV Veendam heeft de eerste nederlaag geleden in 2011. RKC Waalwijk was in eigen huis met 3-2 te sterk Er kwam daardoor een eind aan een reeks van negen ongeslagen wedstrijden op rij.
Na ruim een half uur spelen kwam Veendam op voorsprong. Anco Jansen werd de diepte ingstuurd door Michael Jansen. Jansen omspeelde de keeper en rondde af. Vlak voor rust scoorde Boerrigter de gelijkmaker voor de thuisploeg. Zijn vrije trap ging via de handen van Veendam-keeper Van der Vlag in het doel. De Mitch Apau beging voorafgaand de overtreding en kreeg geel. Hij is daardoor geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard volgende week.
Veendam kwam slecht uit de kleedkamer. Binnen zeven minuten incasseerde de ploeg twee doelpunten. Braber was beide keren succesvol. Eerst met een intikker. Daarna met een ziedend afstandsschot. Even later hield Van der Vlag Benson met een uitstekende redding van scoren af.
Veendam was niet bij machte om de opgelopen schade te herstellen. Ook niet toen RKC-verdediger Bandjar een kwartier voor tijd de rode kaart kreeg na z'n tweede gele kaart. De numerieke meerderheid leverde in eerste instantie geen uitgespeelde kansen op. De spanning in de wedstrijd kwam terug toen Niek Loohuis drie minuten voor het einde via Varela scoorde, 3-2. In de slotfase kreeg invaller Malenovic nog een goede kans om Veendam op gelijke hoogte te brengen. Zijn kopbal was te zacht. Veendam blijft op de vijfde plaats staan in de Jupiler League met 38 punten uit 25 wedstrijden.