Opnieuw uitgebrande bedrijfsauto in Stad: 'Het is een flinke investering geweest'

De uitgebrande auto in Lewenborg
De uitgebrande auto in Lewenborg © Venema Media
In de nacht van woensdag op donderdag brandde er opnieuw een bedrijfsauto uit in Groningen. Dit keer van glazenwasser Pascal Zant, in stadswijk Lewenborg.
Het was rond 03.00 's nachts toen een buurvrouw Pascal en zijn vrouw Lian wakker belde. Zij had gezien dat de bedrijfsauto, die Pascal gebruikt voor zijn werk als glazenwasser, in brand stond. Er waren explosies te horen en het was al snel een grote vuurzee.
Pascal wilde nog een poging doen om zijn bedrijfswagen en de auto van zijn vrouw, die ernaast geparkeerd stond, te redden, maar dat mocht niet van de politie. De twee voertuigen liepen zware schade op. Ook de auto van de buurman raakte beschadigd.
De autobrand in Lewenborg
De autobrand in Lewenborg © Venema Media

Zelfstandig ondernemer

'Mijn man is anderhalf jaar geleden voor zichzelf begonnen als glazenwasser', zegt Pascal's vrouw Lian, die al de hele dag druk is met bellen. 'Hij heeft een nieuw systeem in zijn bedrijfswagen laten bouwen, wat heel veel geld heeft gekost. Dat is echt een flinke investering geweest.'
Pascal is WA-verzekerd, maar de schadekosten van de brand worden daarmee niet vergoed. 'Het is gewoon verschrikkelijk', vervolgt Lian. 'Je moet aan zoveel dingen denken als je voor jezelf begint en dat zijn keuzes geweest waar je nu niks meer aan hebt, het kost alleen maar heel veel geld.'
Zoals het nu lijkt is er niemand in de buurt met camerabeelden. De politie houdt rekening met brandstichting, maar onderzoek moet dat nog uitwijzen. Er is donderdagochtend buurtonderzoek gedaan.

'Hij kan zijn werk niet uitvoeren'

De directe schade van de brand schat Pascal op zo'n 15.000 euro. Daar komt nog bij dat hij zijn werk niet kan uitvoeren. Lian: 'Hij kan wel zo'n systeem lenen, maar hij heeft geen auto, dus hij kan alsnog niet aan het werk. Hij mist dus zijn inkomsten.'
Ook de schade aan de auto van Lian moet het stel zelf betalen. 'Ik heb een vaste baan en dus gelukkig wel inkomen, en we kunnen onze vaste lasten nog betalen, dus dat zit gelukkig goed. Maar het is gewoon dikke shit', zegt zij tot besluit.
Wie Pascal aan een nieuwe bus wil helpen kan op deze pagina terecht.