112-nieuws vrijdag 6 januari: Dodelijk ongeluk bij Usquert • Eigenaar kinderfietsje meldt zich • Botsing op N33

De afgesloten N363 bij Usquert
De afgesloten N363 bij Usquert © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

23.00: Eigenaar kinderfiets meldt zich bij politie

De kinderfiets van Gazelle, waarop een 27-jarige Stadjer is aangehouden na een spookrit over de A7 bij Groningen, is terug bij de rechtmatige eigenaar. Dat meldt de politie op Instagram. Volgens de politie kan de eigenaar een rol spelen bij 'het precies reconstrueren van de route die de verdachte heeft afgelegd. Daarom willen we weten waar dat fietsje vandaan komt', zo zei een woordvoerder eerder op de vrijdag.
De man werd rond 01.20 uur fietsend door een agent gezien op het Hoendiep. Hij weigerde aanwijzingen op te volgen van de agenten, waarop één van hen een aantal niet-gerichte waarschuwingsschoten loste. De man werd gezocht omdat hij spookreed op de A7 en daarbij botste op een motoragent. Die raakte ernstig gewond.
De kinderfiets van Gazelle
De kinderfiets van Gazelle © Politie

19.15: Auto's botsen op N33 bij Zuidbroek

Twee auto's, waarvan een een taxi, zijn vrijdagavond tegen elkaar gebotst op de N33 bij Zuidbroek. Niemand raakte gewond, maar vanwege de ravage op de weg werd een rijbaan richting Veendam afgesloten. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend.
Hulpdiensten ter plaatse op de N33 bij Zuidbroek
Hulpdiensten ter plaatse op de N33 bij Zuidbroek © Noordernieuws

17.00: Bakwagen kantelt op N366 bij Nieuwe Pekela

Op de N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela is vrijdagmiddag een bakwagen gekanteld. Dat gebeurde op de oprit van de provinciale weg. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
Volgens een getuige was het voertuig niet geladen. Hoe de bakwagen uit balans kon raken, is niet bekend. Voor overig verkeer op de N366 is een rijstrook beschikbaar.
De bakwagen is op de zij beland
De bakwagen is op de zij beland © Noordernieuws

16.25: Ongeval met twee voertuigen op rotonde in Stadskanaal

Op de rotonde bij de straat Hoogveen, in Stadskanaal, heeft een ongeval plaatsgevonden tussen twee auto's. Volgens getuigen zijn twee slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Hoe zij eraan toe zijn, is niet bekend.
Eén voertuig is bij het ongeluk in een wadi terechtgekomen, het andere voertuig is tot stilstand gekomen op de rotonde.
Eén auto belandde in een wadi
Eén auto belandde in een wadi © Herman van oost

15.10: Politie vindt hennepkwekerij in Veendam

Op de eerste verdieping van een rijtjeswoning in Veendam werd vanmiddag een hennepkwekerij gevonden. In een slaapkamer werden 155 hennepplanten aangetroffen. Aan de meterkast zou ook zijn gerommeld, volgens de politie. De planten zijn vernietigd en de bewoner is meegenomen naar het politiebureau.

07.40: Personenauto en lijnbus botsen in Stad

Op de J.C Kapteynbrug in de stad Groningen zijn vrijdagochtend een personenauto en een lijnbus met elkaar in botsing gekomen. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk.
De brug was enige tijd afgesloten voor verkeer, maar is inmiddels weer open.
Er is één persoon met onbekende verwoningen overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten op de plaats van het ongeluk
Hulpdiensten op de plaats van het ongeluk © 112Groningen

06.20: Automobilist (24) overleden op N363 bij Usquert

Bij een ongeluk op de N363 bij Usquert is vrijdagmorgen de bestuurder van een personenauto overleden. Het betreft een 24-jarige man uit de gemeente Het Hogeland.
'Hulpverlening heeft helaas niet meer mogen baten', zegt de politie, die de oorzaak van het ongeluk onderzoekt. Bij de aanrijding was niemand anders betrokken.
De provincie Groningen heeft de weg tussen Usquert en Warffum afgesloten en verwacht dat die afsluiting nog tot 16.00 uur duurt.

00.30: Agent zwaargewond na botsing met spookrijder op A7

Een agent is in de nacht van donderdag op vrijdag zwaargewond geraakt door een spookrijder op de A7 ter hoogte van de afrit Hoogkerk. De 27-jarige verdachte uit Groningen kon een uur later worden aangehouden op het Hoendiep in Groningen. Daarbij zijn enkele waarschuwingsschoten gelost.
De gecrashte politiemotor
De gecrashte politiemotor © ProNews