Lees terug: FC Groningen start 2023 met pijnlijke nederlaag tegen Excelsior

FC Groningen-debutant Thom van Bergen baalt nadat hij een kans heeft gemist
FC Groningen-debutant Thom van Bergen baalt nadat hij een kans heeft gemist © Orange Pictures/Hans van der Valk
FC Groningen heeft de competitie hervat met een 1-0 nederlaag tegen Excelsior. Lees het wedstrijdverloop terug via onderstaand liveblog.
90+3'. Afgelopen! FC Groningen incasseert een pijnlijke 1-0 nederlaag tegen Excelsior. Het gat met de Rotterdammers loopt op tot vier punten.
80'. Gele kaart voor Määttä. De bezoekers gaan steeds opportunistischer spelen met lange ballen richting spits Pepi die in de tweede helft niet in het stuk voorkomt.
75'. FC Groningen heeft nog een kwartier de tijd om de schade te repareren. Kalley en Krüger komen in het veld bij de FC; Valente en Suslov gaan naar de kant.
70'. El Yaakoubi scoort de openingstreffer namens Excelsior. Uit een corner kopt de aanvoerder van Excelsior de 1-0 tegen de touwen.
64'. Kans voor Excelsior, knappe steekbal van Azarkan op Goudmijn die de paal raakt. Verrips zit er nog even aan. Wissel bij de FC; Pelupessy komt in het veld voor Van Gelderen.
60'. Daar is Suslov dichtbij de openingstreffer namens FC Groningen. Van Gassel redt eerst op een schot van Van Bergen en daarna op een inzet van Suslov.
54'. Grote kans voor Excelsior. De voorzet komt van Horemans. Kopbal Azarkan, Verrips brengt prachtig redding. De beste kans van de wedstrijd, opluchting bij FC Groningen. Vlak daarna schiet Azarkan voorlangs.
46'. De tweede helft is begonnen. Geen wissels, beide teams zijn ongewijzigd weer op het veld gekomen.
45+2'. Het is rust in Rotterdam: 0-0. FC Groningen begon uitstekend en kreeg kansen via Thom van Bergen. Deze werden niet benut. De thuisploeg knokte zich daarna terug in de wedstrijd.
42'. Inmiddels ook meer balbezit voor Excelsior. Twee gele kaarten gezien; Van Gelderen namens FC Groningen en Azarkan bij Excelsior zijn op de bon gegaan.
32'. Duel langzaam maar zeker meer in balans. Groningen nu ook af en toe in de verdediging gedwongen. Gevaar van Groningse kant komt voornamelijk van Valente en Van Bergen.
20'. De thuisploeg laat voor het eerst van zich horen. Een goed uitgespeelde aanval komt voor de voeten van Goudmijn die vanuit kansrijke positie een meter over het doel van Verrips schiet.
15'. Frisse start van de bezoekers. Excelsior weet voorlopig niet waar ze het moeten zoeken. Groningen, fel ondersteund door de meegereisde fans, speelt prima. Alleen een doelpunt ontbreekt nog.
5'. FC Groningen trekt in de beginfase het initiatief naar zich toe. De eerste grote kans is voor debutant Van Bergen. Hij stuit tot twee keer toe op doelman Van Gassel.
1'. De bal rolt in Kralingen, het duel tussen Excelsior en FC Groningen is begonnen. Spannende minuten breken aan voor FC-debutanten Blokzijl en Van Bergen.