Gehavend FC Groningen treedt met debutant aan tegen Excelsior

Thom van Bergen debuteert zondag waarschijnlijk in de hoofdmacht van FC Groningen
Thom van Bergen debuteert zondag waarschijnlijk in de hoofdmacht van FC Groningen © RTV Noord/Stefan Bleeker
FC Groningen hervat zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Excelsior. Voor Dennis van der Ree wordt het zijn vuurdoop als hoofdtrainer. De 43-jarige Rotterdammer stelt waarschijnlijk een debutant op.
Het wordt zondag gelijk puzzelen voor Van der Ree, aangezien FC Groningen te maken heeft met een waslijst aan afwezigen. Vanwege de vele selectiespelers die in de lappenmand zitten, had de nieuwe oefenmeester ze allemaal keurig genoteerd op een lijstje, om tijdens de persconferentie niemand te vergeten.
Mike te Wierik is geschorst en Marin Sverko, Laros Duarte, Paulos Abraham, Daleho Irandust en Nordin Musampa zijn geblesseerd. Ragnar Oratmangoen en Ricardo Pepi zijn een vraagteken, maar de verwachting is dat ze zondag mee kunnen doen.
Kijk hier naar de toelichting van FC Groningen-trainer Dennis van der Ree:
'Grote kans dat Thom gaat spelen, ik heb veel vertrouwen in hem.'
Wie er zondag op het wedstrijdformulier staan, kan Van der Ree vanwege de vele twijfelgevallen niet prijsgeven. 'Normaal zou ik niet zo moeilijk over de opstelling doen, maar er zijn nog een paar posities die ingevuld moeten worden. Het heeft nog even te maken met wie precies fit zijn', legt Van der Ree uit.

'Veel vertrouwen in Van Bergen'

Voor Thom van Bergen lijkt het in ieder geval een bijzondere middag te worden op Kralingen. De 19-jarige aanvaller uit Haren gaat waarschijnlijk zijn debuut maken voor FC Groningen, liet Van der Ree doorschemeren.
Van Bergen zat al een aantal keer bij de wedstrijdselectie, maar kwam in de eredivisie nog niet verder dan warmlopen. Tijdens het trainingskamp in Spanje en de oefenwedstrijden die gespeeld werden, maakte hij een goede indruk. 'Grote kans dat Thom gaat spelen. Ik heb veel vertrouwen in hem. We hoeven dus ook niet direct een nieuwe rechtsbuiten aan te trekken.'
FC Groningen-aanvoerder Joey Pelupessy over de hervatting van de competitie:
FC Groningen-aanvoerder Joey Pelupessy over de hervatting van de competitie

'Deze selectie kan beter'

Ondanks de teleurstellende en zorgwekkende vijftiende plaats, met slechts één punt meer dan FC Emmen, is de nieuwe hoofdtrainer niet van mening dat er per se nieuwe spelers bij moeten. 'Ik denk dat deze selectie beter kan', is Van der Ree stellig.
'De noodzaak is er niet direct, want als iedereen fit is dan hebben we voldoende spelers. Ik denk ook dat wij hoger moeten staan en dat is op basis van de kwaliteit die ik op de trainingen zie. Voor de winterstop was er een fase waarbij het niveau naar beneden ging, maar na de winterstop zie ik het de andere kant opgaan. Er lopen voldoende spelers bij die ons een stukje omhoog kunnen brengen ten opzichte waar we nu staan. Ik denk ook dat de jonge jongens daar een rol in kunnen spelen.'
Vermoedelijke opstelling: Verrips, Van Gelderen, Kasanwirjo, Balker, Määttä, Oratmangoen, Pelupessy, Van Bergen, Valente, Suslov, Pepi.