112-nieuws zaterdag 7 januari: Arrestatie voor drugsbezit na achtervolging • Man valt van balkon • Drankrijder uit Haren ramt huis

De gecrashte auto in lichterlaaie
De gecrashte auto in lichterlaaie © RTV Noord
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.25: Botsing tussen twee auto's op N7 bij Julianaplein

Op de N7 bij het Julianaplein in de stad Groningen zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.
De hulpdiensten zijn ter plaatse. De weg is deels afgesloten.
De politie neemt poolshoogte
De politie neemt poolshoogte © 112Groningen

16.00: Politie arresteert man voor drugsbezit na achtervolging in Stad

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag na een achtervolging een man aangehouden in de stad Groningen. Nadat de man met zijn auto twee rondjes door de Nieuwsstad had gereden, wilden politieagenten de auto controleren. De agenten zagen een tasje met vermoedelijke drugs, waarna de bestuurder ervandoor ging.
Na een korte achtervolging en de aanhouding vond de politie '1727 euro in cash, zeven pillen, negen pony packs, tien bolletjes bruin, tien bolletjes wit en een ploertendoder', aldus Gerard de Jonge, Teamchef Basisteam Groningen Centrum.

9.05: Man valt van balkon in Winschoten

Op de Venne in Winschoten is zaterdagochtend een gewonde man aangetroffen. Die is waarschijnlijk van een balkon gevallen, maar het is nog onduidelijk of het een ongeval is geweest.
Behalve twee ambulances kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten aan de Venne in Winschoten
Hulpdiensten aan de Venne in Winschoten © Noordernieuws

4.00: Drankrijder (40) uit Haren crasht in woning in Tynaarlo

Een veertigjarige man uit Haren is zaterdagmorgen met zijn auto tegen een woning aan de Berkenlaan in Tynaarlo gereden. De auto is daarbij in brand gevlogen. 'Ook de woning is daarbij zwaar beschadigd geraakt, maar gelukkig raakte niemand gewond', aldus woordvoerder Thijs Damstra van de politie.
De Harenaar is aangehouden wegens rijden onder invloed én voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Damstra: 'Rond één uur afgelopen nacht was hij namelijk ook al aangehouden, op de N386 tussen Peize en Vries. Dat was voor het mogelijk rijden onder invloed en voor het weigeren van elke vorm van medewerking. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd.'
De man is vervolgens per taxi vertrokken naar de carpoolplaats waar een berger zijn auto had neergezet. 'Daar is hij toch weer achter het stuur gestapt en vervolgens in Tynaarlo tegen een woning gereden. Hij is daarop opnieuw aangehouden en zit nu vast.'
De uitgebrande auto tegen het woonhuis
De uitgebrande auto tegen het woonhuis © RTV Noord
De brandweer van Vries laat op Facebook weten dat de bewoners als gevolg van de schade voorlopig niet naar hun huis terug kunnen.