Afgelopen: Donar veegt de vloer aan met Apollo Amsterdam

Donar-speler Gaddefors blijft ondanks druk van Apollo in balbezit
Donar-speler Gaddefors blijft ondanks druk van Apollo in balbezit © JKBeeld
De basketballers van Donar spelen vanavond de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Apollo Amsterdam. Dit duel in MartiniPlaza begint om 19.30 uur en is te volgen via onze livestream.
Donar is op jacht naar een plek bij de eerste vijf in de BNXT-league om een plaatsje veilig te stellen in het grensoverschrijdende tweede gedeelte van de competitie, de zogenaamde Elite-gold. De ploeg van coach Andrej Stimac staat op de zesde plaats met achttien punten uit twaalf wedstrijden. De laatste wedstrijd van 2022 voor de competitie werd met 71-103 gewonnen van Den Helder Suns.

Hekkensluiter

Tegenstander Apollo is hekkensluiter. De Amsterdammers wisten dit seizoen nog geen enkele wedstrijd te winnen en verzamelden slechts twaalf punten uit twaalf duels. De verliezer mag na elke nederlaag ook een punt bijschrijven. Beide ploegen stonden op 5 november tegenover elkaar in de hoofdstad. Toen waren de Groningers met 87-58 te sterk. Volg het duel via onderstaande livestream. Het commentaar is van verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.