112-nieuws zondag 8 januari: FC Groningen-fans vernielen trein • Man (52) uit Ter Apel vermist

Politieagenten op het Hoofdstation in Groningen
Politieagenten op het Hoofdstation in Groningen © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

23.00: FC Groningen-fans richten vernielingen aan in trein

De politie is met zo'n acht wagens richting treinstation Zwolle gereden, meldt RTV Focus Zwolle. Ze zouden met twee politiehonden en veel agenten richting het perron zijn gegaan waar een groep FC Groningen-supporters net was aangekomen.
'Het gaat om een groep van tweehonderd personen die met de trein vanuit Utrecht kwamen. Ze waren nogal onder invloed en hebben vernielingen aangericht in de trein', zegt politiewoordvoerder Henk Cremer tegen de Zwolse omroep. De politie heeft de groep begeleid naar de trein richting Groningen, om overlast voor andere reizigers te voorkomen.
Ook op het Hoofdstation in Groningen staat het vol met politie, meldt een 112-fotograaf.
FC Groningen verloor vanavond in Rotterdam de wedstrijd tegen Excelsior met 1-0.

22.00: Drankrijder in Veendam raakt rijbewijs kwijt

De wijkagenten in Veendam hebben zondagavond een man aangehouden die met iets meer dan 1,5 promillage alcohol in zijn bloed aan het autorijden was. Het was de tweede keer in twee maanden tijd voor deze man, dus is zijn rijbewijs ingenomen. Het Openbaar Ministerie gaat een beslissing nemen en de man moet zich verantwoorden bij het CBR.

20.55: Bewoners van huis waar Harenaar tegenaan reed reageren boos

Zaterdagochtend ramde een 40-jarige man uit Haren het huis van Arjan Veendijk en Carola Pieters in Tynaarlo, nadat hij met drank op achter het stuur was gestapt. Zijn rijbewijs was in de nacht ervoor al ingevorderd, maar hij was weer in zijn auto gestapt.
Bewoners Arjan en Carola werden rond 04.00 ruw uit hun slaap gewekt, zeggen ze bij RTV Drenthe. 'We lagen lekker te slapen', vertelt Arjan. 'Eigenlijk begrepen we er in eerste instantie helemaal niks van', zegt Arjan. Ze zijn vooral boos dat de automobilist opnieuw achter het stuur kon kruipen. 'Ze hadden die man al vast en dan kan hij toch weer gaan rijden, dat gaat er bij mij niet in', zegt Arjan. Vandaag gaat hij met de verzekeraar om tafel om te kijken wat er moet gebeuren om de schade te herstellen. Voorlopig kunnen ze hun woning nog niet in.

17.25: Schip liep zondagochtend schade op in Zeehavenkanaal

In het Zeehavenkanaal zijn zondagochtend twee schepen tegen elkaar gebotst, meldt de politie. Een van de schepen raakte hierbij beschadigd, de politie was aanwezig om het af te handelen.

15.25: Man (52) uit Ter Apel vermist

Een 52-jarige man uit Ter Apel is sinds zaterdag 7 januari vermist. Hij is volgens de politie het laatst gezien aan de Lavendelheide. Hij is in onbekende richting vertrokken.

14.30: Bushokje vernield in Leek

Aan de Oosterheerdtstraat in Leek is afgelopen nacht een bushokje vernield. Volgens de politie, die op zoek is naar eventuele getuigen of camerabeelden van de vernieling, is dat tussen 2.30 en 3.00 uur gebeurd.
Het vernielde bushokje
Het vernielde bushokje © Instagram/PolitieWesterkwartier

13.50: Bestuurder verlaat plek van het ongeval in Veendam

De politie in Veendam heeft afgelopen nacht een bestuurder aangehouden die de plek van het ongeval had verlaten. Na de melding van een ongeval troffen agenten een voertuig in een tuin aan. De bestuurder was niet meer aanwezig, maar werd niet veel later aangehouden.
De auto in de tuin in Veendam
De auto in de tuin in Veendam © Instagram/WijkagentenVeendam

12.00: Op hol geslagen rookmelder lokt brandweer naar Hamburgerstraat in Stad

Een op hol geslagen rookmelder heeft de brandweer zondagmiddag met een tankautospuit en een hoogwerker naar de Hamburgerstraat in Stad gelokt.
Daar moest enige tijd gewacht worden tot iemand met een sleutel de woning kon opening. Er bleek geen sprake van brand, maar van een defecte rookmelder.
Volop commotie in de Hamburgerstraat
Volop commotie in de Hamburgerstraat © 112Groningen