112-nieuws maandag 9 januari: Brand geblust in Oude Pekela · Scooterrijder en auto betrokken bij botsing in Stad

De ambulance is ter plaatse
De ambulance is ter plaatse © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

22.15 uur: scooterrijder botst tegen auto in Stad

Op de kruising van de Noorderkroonstraat en de Voermanstraat in Groningen zijn een scooterrijder en een automobilist betrokken geraakt bij een botsing. De politie en ambulancedienst zijn ter plaatse, verkeer vanaf de Pleiadenlaan wordt omgeleid. Het is niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

20.50 uur: Botsing op kruising bij Midwolda

Op een kruising op de N362 bij Midwolda zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Het is niet duidelijk wat er gebeurd is. De hulpdiensten zijn ter plaatse, een bergingsbedrijf ontfermt zich over de voertuigen.
De hulpdiensten zijn ter plaatse
De hulpdiensten zijn ter plaatse © 112Groningen

17.25 uur: Aanrijding op de Vondellaan

Op de Vondellaan in Groningen heeft een aanrijding tussen een auto en een voetganger plaatsgevonden. Het ongeval vond plaats bij een zebrapad. Het is niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren of hoe de betrokkenen eraan toe zijn. De hulpdiensten zijn ter plaatse.
De hulpdiensten zijn ter plaatse
De hulpdiensten zijn ter plaatse © Patrick Wind

11.55 uur: Brand geblust bij woning in Oude Pekela

In Oude Pekela heeft brand gewoed in een woning. De brandweer was met twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse. Volgens een woordvoerder woedde het vuur tussen de eerste en tweede etage van het huis. Om bij de brand te komen, is een stuk van het plafond opengebroken. Rond 11.55 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.
De brandweer aan het werk in Oude Pekela
De brandweer aan het werk in Oude Pekela © Marijn Buijsse/ 112groningen.nl

8.40 uur: Twee verdachten aangehouden voor diefstal in Stad

Op zondagavond heeft de politie twee verdachten aangehouden voor een diefstal in de Korrewegwijk in Stad. Wijkagenten melden op Instagram dat de verdachten zijn ingesloten in de Hooghoudtstraat en vandaag worden gehoord. 'De gestolen spullen werden later teruggevonden en kunnen terug naar de rechtmatige eigenaar', schrijven ze er ook bij.

8.30 uur: Scooterrijder botst met auto

Op de kruising Boterdijk - Schelfhorst in Paterswolde is door een nog onbekende oorzaak een scooter op een auto gebotst. De scooterrijder is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
De scooter raakte zwaar beschadigd
De scooter raakte zwaar beschadigd © Ruben Huisman/ Persbureau Meter