Opbouw Eurocup Delfzijl is in volle gang: 'Je lacht en dolt met elkaar, het voelt als familie'

Freddy Wierenga
Freddy Wierenga © RTV Noord
Een loods in de haven van Delfzijl wordt momenteel omgebouwd tot Groningen Seaports Stadion. Komend weekend wordt daar jeugdvoetbaltoernooi Eurocup Delfzijl in gespeeld. 'We zijn er bijna klaar voor, we moeten nog de puntjes op de i zetten', zegt organisatievoorzitter Roy Boxmeer.
Het toernooi is toe aan de negende editie, nadat het door corona in 2021 en 2022 niet georganiseerd kon worden. Nu is het een en al bedrijvigheid in en rond het tijdelijke stadion.
Het stadion is grotendeels klaar
Het stadion is grotendeels klaar © Joyce Kranenborg/RTV Noord

Doorwerken tot dinsdagmiddag

'Binnen zijn we nu druk bezig met de aankleding, buiten met de entree voor de kleedkamers. Ik verwacht dat we morgenmiddag rond vijf uur gereed zijn', zegt Freddy Wierenga, die verantwoordelijk is voor de opbouw.
Zo werkt de organisatie toe naar komend weekend:
Aftellen tot Eurocup Delfzijl: 'Wij verheugen ons op een volle bak'

Met elkaar aan de slag

Wierenga heeft er twee weken vrij voor genomen van zijn werk. 'Maar ik doe het niet alleen, hè? Er zijn heel veel vrijwilligers die het samen met ons doen. Het voelt gewoon als een Eurocup-familie. Voor je familie heb je heel veel over, dat is een beetje de sfeer die er hangt. Je lacht en dolt met elkaar, dat maakt dat iedereen heel bereidwillig is om hier te zijn.'
Roy Boxmeer in het tijdelijke stadion
Roy Boxmeer in het tijdelijke stadion © Joyce Kranenborg/RTV Noord

'Verheugen op een vol stadion'

Voorzitter Boxmeer kan bijna niet wachten tot het toernooi zaterdagochtend om kwart voor negen begint. 'Wij verheugen ons op een volle bak. Een vol stadion, met prachtig voetbal van jonge talenten.'