112-nieuws dinsdag 10 januari: Schuurtje in Hoogezand door brand verwoest • Hennepkwekerij in Oude Pekela

Het schuurtje in Hoogezand staat in brand
Het schuurtje in Hoogezand staat in brand © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

23.10: Schuurtje in Hoogezand door brand verwoest

Aan het Heveapad in Hoogezand is dinsdagavond een schuurtje in vlammen op gegaan. Toen de brandweer arriveerde, was de brand al uitslaand. De brand was snel onder controle, maar het schuurtje ging verloren.
Hoe de brand kon ontstaan wordt onderzocht. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

16.05: Hennepkwekerij ontdekt in Oude Pekela

In een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Oude Pekela is een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij is ontmanteld en het pand is voor ten minste drie maanden gesloten. Dat heeft de gemeente Pekela bekendgemaakt. De kwekerij was ingericht voor 78 hennepplanten. Ook werd er illegaal stroom afgetapt.
De gemeente benadrukt dat hennepkwekerijen voor brandgevaarlijke situaties zorgen en de rust en orde in de buurt ondermijnen. Burgemeester Jaap Kuin doet daarom een oproep aan de inwoners van zijn gemeente om de aanwezigheid van mogelijke hennepkwekerijen door te geven. 'Heb je een vermoeden dat er een hennepkwekerij op een bepaald adres is, doe dan een melding.'

16.00: Dode gevonden net over de Duitse grens

In de omgeving van het Duitse Haren, net over de grens met Groningen, is een overleden persoon gevonden. Volgens de politie gaat het mogelijk om een vermiste 52-jarige man uit Ter Apel. Onderzoek van de Duitse politie moet uitwijzen of dat inderdaad het geval is.

10.15: Gaslek in Zuidbroek

Aan de Brederodestraat in Zuidbroek is een gasleiding geraakt. Dit gebeurde vermoedelijk tijdens het aanleggen van glasvezel, zegt de brandweer. De bewoners zijn gewaarschuwd en de brandweer is bezig om het op te lossen.
De brandweer in Zuidbroek
De brandweer in Zuidbroek © Venema Media