Noord Scoort #1: De bizarre eetgewoonten van de rising star van Donar

Kjeld Zuidema met zijn borden
Kjeld Zuidema met zijn borden © RTV Noord
De 'rising star' van Donar, Kjeld Zuidema, eet pasta uit een oliebollenschaal. Dat biecht de 21-jarige speler op in de eerste aflevering van Noord Scoort.
De uitzending van het nieuwe sportprogramma van RTV Noord begint in het appartement van Zuidema, waar presentator Niiwino Geertsema rondsnuffelt in de keukenkastjes van de basketballer. Daar geeft Zuidema toe dat hij bovengemiddeld grote porties eet. 'Ik moet toch groter worden?'
'Ik moet toch groot worden'
Dunkcontest
Vervolgens brengt Geertsema Zuidema naar het krachthonk van Donar, waar we er achter komen wie het grootste en het sterkste is. Na de krachttraining proberen Zuidema en teammaatje Sander Hollanders uit te vechten wie de beste dunker is.
Wie is de beste dunker?
Tranen bij opa
Het basketbaltalent heeft zich in de afgelopen jaren zo ontwikkeld dat hij niet meer weg is te denken uit het eerste team van Donar. Dat maakt de familie Zuidema, inclusief opa, oma en kersverse vriendin dan ook apetrots.
Familie Zuidema leeft mee met Kjeld
Fledderus, waar blijft de versterking?
Ook maken Martin Drent, Stefan Bleeker en Geertsema zich zorgen in de Koffiecorner als de stelling wordt besproken: Fledderus had Van der Ree nooit met deze selectie aan de tweede seizoenshelft mogen laten beginnen.
De Koffiecorner maakt zich zorgen
Ook in Noord Scoort
De rest van de aflevering heeft onder meer aandacht voor een echtpaar dat het Leekster Voetbalgala op haar naam zet en voormalig FC Groningen-directeur trapt de Latjetrap-competitie op geheel eigen wijze af. De uitzending is hieronder in zijn geheel te bekijken:
Noord Scoort maandag 9 januari