Opvarenden omgeslagen garnalenkotter vermist

ZOUTKAMP - Een schip van visserijbedrijf De Rousant in Zoutkamp is dinsdagavond omgeslagen voor de Franse kunst bij Duinkerken. Drie mannen uit Zeeland worden vermist.
Met schepen, een helikopter en duikers is een zoektocht aan de gang om de bemanningsleden van de viskotter te vinden. Het schip, de Nieuwpoort 28, vaart onder Belgische vlag. De bemanning van het schip bestaat uit twee broers uit Arnemuiden en hun zwager uit Oost-Souburg.
De boot ligt ongeveer 25 kilometer uit de Franse kust op zijn kop in het water. De kustwacht vreest dat de overlevingskans minimaal is. De temperatuur van het water is acht graden. Volgens de kustwacht zijn deze omstandigheden voor de drenkelingen te zwaar om zonder beschermende kleding zo lang te kunnen overleven.

HA-38

Het is de tweede keer in korte tijd dat De Rousant betrokken is bij een ernstig ongeval op zee. Vorig jaar december verging een schelpenzuiger van De Roussant op de Noordzee. Daarbij kwamen drie mannen uit Leens en Groningen om het leven. Matthijs van der Ploeg van De Rousant reageert aangeslagen op het nieuws. hij vreest dat opnieuw drie mannen om het leven zijn gekomen.