112-nieuws woensdag 11 januari: Dodelijk ongeval in Finsterwolde • Automobilist gewond na botsing in Bedum

Een traumahelikopter was ter plaatse in Finsterwolde
Een traumahelikopter was ter plaatse in Finsterwolde © Annet Vieregge/112Groningen
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.30 uur: Automobilist ramt paal in Bedum

Op de Boterdiep Oostzijde in Bedum is een automobilist woensdagavond door een nog onbekende oorzaak tegen een paal gebotst, waarna de auto dwars over de weg tot stilstand kwam. De bestuurder werd na controle door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. De weg was gedurende het ongeluk en de nasleep ervan deels afgesloten.

18.00 uur: Ongeval op N33 bij Zuidbroek veroorzaakt file

Op de N33, ter hoogte van Zuidbroek, heeft een ongeval plaatsgevonden. Als gevolg daarvan is er drie kilometer file ontstaan in de richting van de Eemshaven.
Rond dezelfde tijd bevond zich ook een spookrijder op de N33. De file zorgde ervoor dat dit zonder gevolgen bleef. Meer over dit incident is hier te lezen.

17.30 uur: Persoon overleden na val in water Finsterwolde

De persoon die woensdagmiddag in het water belandde bij sportpark De Hardenberg in Finsterwolde, is overleden. Dat meldt de politie. Het slachtoffer is nog gereanimeerd door de hulpdiensten, maar dat mocht niet meer baten.
Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen gevonden voor een misdrijf. Daarmee is het onderzoek afgerond.
Hulpdiensten zijn ter plaatse in Finsterwolde
Hulpdiensten zijn ter plaatse in Finsterwolde © Annet Vieregge/112Groningen

16.45 uur: Duo opgepakt voor 'kerstvernielingen' in Ter Apel

De politie heeft woensdag een 17-jarige vrouw uit Ter Apel en een 20-jarige man uit Emmen aangehouden. Zij worden verdacht van een reeks vernielingen tijdens de kerstdagen in Ter Apel.
De man en vrouw zouden op tweede kerstdag putdeksels hebben opengezet, waardoor een auto beschadigd raakte. Ook zouden zij 's nachts de verlichting hebben aangezet op de voetbalvelden in het dorp. Op de avond van eerste kerstdag ging een rij coniferen in vlammen op.
Lees hier meer.
Het duo op weg naar de schakelkast
Het duo op weg naar de schakelkast © FC Ter Apel '96

12.00 uur: Schuur met fietsen in Holwierde gaat in vlammen op

Een houten schuur achter een woning in Holwierde is woensdag volledig uitgebrand. In het gebouw stonden fietsen, meldt de brandweer. Hoeveel is niet bekend. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
Het vuur aan de Oosterlaan brak iets voor het middaguur uit. De vlammen sloegen uit het dak en er kwam veel rook vrij. Vier woningen zijn tijdelijk ontruimd geweest. Brandweerlieden konden iets voor half een het sein brand meester geven.
De schuurbrand was uitslaand
De schuurbrand was uitslaand © ProNews

11.25 uur: Fietser en automobilist betrokken bij aanrijding in Stad

Op de kruising van het Hanzeplein en de Oostersingel in Groningen is een fietser aangereden door een automobilist. Het is niet bekend hoe het ongeval gebeurd is. De politie begeleidt het verkeer, ook een ambulance is ter plaatse.
De politie begeleidt het verkeer
De politie begeleidt het verkeer © Patrick Wind/112 Groningen

11.00 uur: Katalysatoren gestolen in Leek

In Leek zijn in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.00 uur de katalysatoren onder twee auto's weggenomen, schrijft de Politie Westerkwartier op Instagram. De wagens stonden op de parkeerplaats achter winkelcentrum De Liekeblom aan de Schans. Een katalysator wordt gebruikt om schadelijke stoffen die de motor uitstoot, te neutraliseren. De politie zoekt getuigen van de diefstal.

08.00 uur: Beroving en aanrijding in Stad

De politie is uitgerukt naar de Stationsweg in Groningen na een melding van een beroving. Hierbij is een persoon gewond geraakt. Volgens een ooggetuige hebben agenten hun wapens getrokken. Op de Barestraat is vlak daarvoor een auto tegen een muur gereden. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze twee voorvallen. Lees hier meer.
Politie en ambulance zijn aanwezig op de Stationsweg
Politie en ambulance zijn aanwezig op de Stationsweg © Jasmijn Wijnbergen/RTV Noord
De auto is in de Barestraat tegen een muur gereden
De auto is in de Barestraat tegen een muur gereden © René Walhout/RTV Noord