Gasterra Flames verliest tegen Nijmegen

NIJMEGEN - Gasterra Flames heeft donderdagavond de uitwedstrijd tegen Nijmegen met 80-75 verloren.
De nederlaag is de tweede op rij voor de Groninger basketballers, de vierde dit seizoen. Coach Marco van den Berg heeft bovendien schutter Steve Ross voor twee dagen geschorst. De Canadees liet zich na afloop van het duel verbaal gaan tegen de scheidsrechters.
Flames speelde zonder de geblesseerden Jason Ellis en Matt Haryasz. Van den Berg zag de wedstrijd derhalve als een uitdaging voor John Turek, Steve Ross en Henry Bekkering die normaal gesproken op de bank beginnen. "Ze hebben alle drie niet hun stempel op de wedstrijd kunnen drukken", zei Van den Berg na afloop. "Het team was enorm onrustig."
Flames maakte meer fouten dan de thuisploeg. Turek moest voortijdig het veld verlaten met vijf persoonlijke fouten. Volgens Van den Berg ging Nijmegen 'harder en met meer durf en flair' naar de basket dan zijn eigen spelers. Hij wilde de nederlaag dan ook niet op de scheidsrechters afschuiven. "Dat spelers dat doen, betekent dat we smoesjes bedenken. En dat is absoluut niet goed", zei Van den Berg.
Zaterdag speelt Flames uit tegen Weert.