Oudste Groninger blaast 107 kaarsjes uit

Drie jaar geleden ging Expeditie Grunnen nog op verjaardagsvisite bij mevrouw Nuus-Brinkman
Drie jaar geleden ging Expeditie Grunnen nog op verjaardagsvisite bij mevrouw Nuus-Brinkman © RTV Noord
Harmke Nuus-Brinkman blaast vandaag 107 kaarsjes uit. De bewoonster van Woonzorglocatie Havenzicht in Scheemda mag zich de oudste inwoonster van onze provincie noemen.
Toch merkt zij wel dat het lichaam steeds verder achteruit gaat, zegt haar dochter.

107 jaar

Drie jaar geleden ging Expeditie Grunnen nog op verjaardagsvisite bij mevrouw Nuus-Brinkman. Toen vertelde ze, nadat ze was bijgekomen van de slappe lach, dat zij ‘de leeftijd niet per se voelt’. Het lichaam wil volgens haar niet altijd meewerken, maar: ‘bovenin zit het allemaal goed.’
Bovendien bleek ze populair onder haar medebewoonsters. Volgens twee van hen ‘weet zij alles, is het een schat van een mens en klaagt ze nooit’.

Gezondheid gaat achteruit

Toch begint het lichaam steeds verder tegen de stribbelen, vertelt haar dochter Grietje aan het Dagblad van het Noorden. ‘De laatste tijd gaat het met haar gezondheid hard achteruit. Als wij een uurtje bij haar zijn geweest, dan is het meer dan genoeg. Dan is ze op.’
Harmke Nuus-Brinkman is niet het enige familielid dat een hoge leeftijd wist te behalen. Haar zus Geertje Vedder-Brinkman werd 106 jaar oud.