FC Groningen met nagenoeg dezelfde elf tegen Spakenburg

Dennis van der Ree
Dennis van der Ree © RTV Noord
FC Groningen-trainer Dennis van der Ree houdt voor een groot gedeelte vast aan zijn opstelling tegen Excelsior als tweededivisionist Spakenburg donderdag in de Euroborg op bezoek komt. Dan staan beide teams tegenover elkaar in de tweede ronde van de KNVB Beker.
De amateurs van Spakenburg gingen net zoals FC Groningen in de winterstop op trainingskamp naar Spanje. Waar de spelers van FC Groningen zich niet buiten de poort van het complex mochten begeven, doken de spelers uit het vissersdorp direct de eerste avond het nachtleven van Malaga in.
'Tegen Spakenburg minder slordig zijn dan tegen Excelsior'

Afwezigen

Zo ontspannen als de amateurs zich konden voorbereiden op de bekerwedstrijd in Groningen, zo gespannen is de situatie momenteel bij FC Groningen. De roep om versterkingen lijkt met de dag groter te worden, maar technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft nog altijd geen nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd.
Donderdag kan Van der Ree wederom niet beschikken over een groot aantal spelers. Marin Sverko, Daleho Irandust, Laros Duarte, Paulos Abraham en Nordin Musampa zijn nog altijd niet inzetbaar. Mike te Wierik keert terug van een schorsing en zal samen met Thijmen Blokzijl in het hart van de defensie spelen. Dat betekent dat Radinio Balker op de bank zit. Verder wijzigt Van der Ree zijn elftal niet ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Excelsior. Dat betekent dat aanvoerder Joey Pelupessy wederom op de bank zit.

Teleurstelling verwerkt

Het zegt de hoofdtrainer van de Groningers niet zoveel dat Spakenburg geen profclub is. 'Het maakt niet heel veel uit dat we tegen amateurs spelen. Het is sowieso lekker om veel wedstrijden te spelen, tegen wie dan ook. Van wedstrijden spelen leer je het meeste.'
'We hebben de teleurstelling van de wedstrijd tegen Excelsior achter ons gelaten en gaan vol goede moed richting de volgende wedstrijd', zegt Van der Ree. 'We moeten een stuk minder slordig zijn dan tegen Excelsior, toen we een hoop van die momenten hadden. Door veel op positiespel te trainen in kleine ruimtes wordt daaraan gewerkt.'