Vrachtwagen rijdt op N33 tegen verkeer in, ravage blijft uit door file van ongeluk verderop

© Flickr/shirleydejong
Een geluk bij een ongeluk woensdagmiddag op de N33 ter hoogte van Zuidbroek. Rond 17.40 uur vond daar in de richting van Veendam naar de Eemshaven een botsing plaats tussen twee automobilisten, die leidde tot een file van drie kilometer. Door het stilstaande verkeer werd een nieuw ongeluk met een vrachtwagen voorkomen, die per ongeluk op de verkeerde weghelft reed.
'Mogelijk door een inschattingsfout', zegt een politiewoordvoerder op de vraag hoe de vrachtwagenchauffeur in de tegenovergestelde richting op de N33 was terechtgekomen. Door die inschattingsfout reed de bestuurder een oprit af in plaats van de afrit. Hoe dat kwam moet nog worden uitgezocht.

Meldingen over spookrijder

Even daarvoor was een file op de N33 ontstaan na een botsing tussen twee automobilisten, waarvan eveneens nog moet worden uitgezocht hoe die ontstond. 'Door die aanrijding draaide een van de betrokken voertuigen 180 graden. Omdat andere weggebruikers dat interpreteerden als spookrijder, kwamen in korte tijd meldingen over een spookrijder binnen', vertelt de politiewoordvoerder.
Vanwege dat ongeval wordt de N33 richting de Eemshaven volledig afgezet, wat leidde tot een file. Die de spookrijdende vrachtwagenchauffeur even later dus net op tijd in het vizier kreeg.