112-nieuws vrijdag 13 januari: Automobilist uit Westerkwartier overlijdt • Woninginval Beijum • Brand in PI Ter Apel

Hulpdiensten ter plaatse in Ommen
Hulpdiensten ter plaatse in Ommen © ProNews
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

23.30: Woonboot dreigt te zinken in Stad

Aan de Beijumerweg in de stad Groningen dreigt een woonboot te zinken. De brandweer is ter plaatse om te kijken wat zij voor de bewoners kunnen betekenen.
De woonboot staat op punt te zinken
De woonboot staat op punt te zinken © Venema Media

20.55: Gevangene sticht brand in zijn cel in ter Apel

In de penitentiaire inrichting in Ter Apel heeft een gevangene vrijdagochtend brand gesticht in zijn cel. Hij deed dat door een laken in brand te steken.
Medewerkers slaagden erin het vuur in de kiem te smoren. Doordat het brandalarm afging, werd ook de brandweer gewaarschuwd. Die hoefde niet meer te blussen. Wel moest de cel worden geventileerd.
De gedetineerde moet voor straf enkele dagen in een isoleercel doorbrengen. Overigens mogen gevangenen, die roken, wel een aansteker of lucifers in hun cel hebben.

14.35: Automobilisten botsen op N361 bij Adorp

Op de N361 ter hoogte van Adorp zijn twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.
Of er bij de aanrijding gewonden zijn gevallen is niet bekend.
Hulpdiensten bij Adorp
Hulpdiensten bij Adorp © 112Groningen

13.00: Automobilist (47) uit Westerkwartier overlijdt bij frontale aanrijding bij Ommen

Een automobilist uit de gemeente Westerkwartier is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een frontale aanrijding met een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde op de N341 (Hammerweg) tussen Ommen en Den Ham in Overijssel
De auto van de man kwam door onbekende oorzaak frontaal in botsing met een tegemoet komende vrachtwagen. Hulp in de vorm van een ambulance en traumahelikopter mocht niet meer baten.
De politie onderzoekt nog hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

12.45: Politie valt woning in Beijum binnen; één aanhouding

De politie is vrijdag rond het middaguur een woning in de Groningse wijk Beijum binnengevallen. Er is één persoon aangehouden.
Bij de politie was een melding van een dreigende situatie binnengekomen. Er zou ook een mes in het spel zijn. Agenten moesten een deur forceren om binnen te komen.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
De politie valt een huis in Beijum binnen
De politie valt een huis in Beijum binnen © 112groningen

11.35 uur: Ongeval met vrachtwagen en auto op N46

Op de N46 (Beneluxweg) in Groningen heeft, ter hoogte van de Hornbach, een ongeval plaatsgevonden met een vrachtwagen en een personenauto. Volgens de politie zijn daarbij geen mensen gewond geraakt. Een politiebus met paardentrailer was toevallig ter plaatse. De agenten in de bus hebben eerste hulp verleend. Vanwege het ongeval is een deel van de weg afgezet.
Het ongeluk op de N46 in Groningen
Het ongeluk op de N46 in Groningen © Martin Baar/ 112Groningen

11.30 uur: Fietsendief gearresteerd in de Oppenheimstraat in Stad

Donderdagavond heeft de politie een man gearresteerd in de Oppenheimstraat in Stad. De man had een fiets gestolen en kon na een achtervolging in de Oppenheimstraat worden gearresteerd. De fiets is terug bij de eigenaar.