'Bestuurder gecrashte Mercedes werd overvallen door gemaskerde mannen'

De gecrashte Mercedes
De gecrashte Mercedes © René Walhout/RTV Noord
Het bleef een wat vaag verhaal, want wat was er afgelopen woensdag bij het UWV-gebouw in Stad nou precies gebeurd? Was het een overval? Een beroving? Een ongeluk? En wat had dat ongeluk nou te maken met die gewonde man op de Stationsweg?
Die gewonde man op de Stationsweg blijkt Lorenzo Huizenga (23). Hij was bovendien de bestuurder van de gecrashte Mercedes en doet tegenover Sikkom zijn verhaal. Huizenga, eigenaar van een bedrijf in luxe auto's, zegt tegenover het stadsblog dat hij die woensdagochtend, even voor acht uur, in zijn eigen garage onder zijn appartement op de hoek Hereweg/Barestraat is overvallen.

Bivakmutsen en pistolen

'Ineens sprongen daar drie of vier mannen tevoorschijn', vertelt Huizenga. 'Ze waren helemaal in het zwart, hadden bivakmutsen op en pistolen bij zich. Ik dacht maar één ding: ik moet vluchten.'
Hij springt daarop in zijn auto en rijdt weg. Omdat hij weet dat de garagedeuren langzaam opengaan, geeft hij vol gas en knalt er dwars doorheen. 'De auto ging er makkelijk doorheen, daardoor crashte ik tegen de gevel.'
Politie en ambulance zijn aanwezig bij het UWV
Politie en ambulance zijn aanwezig bij het UWV © Jasmijn Wijnbergen/RTV Noord

Valt flauw bij UWV

Hij zet het vervolgens op een lopen, tot hij achter het Hoofdstation flauw valt. Een UWV-medewerker sleept hem vervolgens naar binnen en laat een ambulance komen. Donderdag mag Huizenga het ziekenhuis weer verlaten.
'Ik hoop dat de viezeriken die dit hebben gedaan worden gepakt en een beste straf krijgen', zegt Huizenga. De politie heeft in de zaak echter nog niemand aangehouden.