Zeehelden onbeschadigd terug in Farmsum

Leden van oudejaarsvereniging De Oliebol plaatsen de beelden terug in Farmsum
Leden van oudejaarsvereniging De Oliebol plaatsen de beelden terug in Farmsum © Jeroen Willems/RTV Noord
De standbeelden van zeehelden Michiel de Ruyter, Piet Hein en Prins Maurits staan weer op hun plek op de rotonde in Farmsum. Leden van oudejaarsvereniging de Oliebol uit het Drentse Vledder haalden de beelden vlak voor kerstdagen weg voor een oudejaarsstunt.
Met drie karren, een graafmachine en een stuk of acht leden van de oudejaarsvereniging worden de beelden binnen half uurtje teruggeplaatst. De mannen laten zich niet tegenhouden door een bak regen en zetten de beelden met een grote lach terug op hun plek.
'Dit was zeker een geslaagde stunt. Het dorp vond het mooi. Wij vonden het mooi en volgens mij de mensen hier ook', zegt voorzitter Sjors Heijman van De Oliebol.

'Dit is toch mooi'

De Drenten worden in de gaten gehouden door twee ambtenaren van de gemeente Eemsdelta. Op een kleine verzakking door het gewicht van de graafmachine na zien ze dat alles netjes en veilig gebeurd.
'Dit is toch mooi. De jeugd kan zich beter hier mee bezig houden dan dat ze alles stuk maken. Wij deden dit vroeger zelf ook', zegt een van de mannen.
Bekijk hier hoe de Zeehelden werden teruggeplaatst:
'We hebben er in Vledder niet echt ruimte voor, maar we hadden ze graag gehouden'

Voor de vrijwilligers

De beelden van de zeehelden stonden centraal in het verhaal dat de oudejaarsvereniging dit jaar wilde delen met het dorp. Volgens de vereniging zijn alle vrijwilligers in Vledder helden. 'Met de actie laten we onze steun aan hen blijken en roepen we anderen op ook vrijwilliger te worden', zei Heijman bij onthulling van de beelden in Drenthe.
Leden van oudejaarsvereniging De Oliebol plaatsen de beelden terug in Farmsum
Leden van oudejaarsvereniging De Oliebol plaatsen de beelden terug in Farmsum © Jeroen Willems/RTV Noord
Lees ook: