112-nieuws zondag 15 januari: Stormschade Winschoten en Muntendam • Auto's in sloot bij Leermens en Stitswerd

Hulpdiensten bij de sloot waarin de bestuurder was terechtgekomen
Hulpdiensten bij de sloot waarin de bestuurder was terechtgekomen © ProNews
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan:

21:25: Auto belandt in sloot bij Leermens

Een automobilist is zondagavond in een sloot langs de Godlinzerweg tussen Godlinze en Leermens beland. De bestuurder verklaarde dat er moest worden uitgeweken voor een kat, waarna de macht over het stuur werd verloren. Onderzoek moet uitwijzen of dat daadwerkelijk zo was. Een ziekenhuisbezoek bleek niet nodig voor de bestuurder.

21.10: Bestuurder onder invloed van drugs aangehouden

In Musselkanaal heeft de politie zondagavond een bestuurder aangehouden die onder invloed van drugs verkeerde. Dat hebben de wijkagenten van Stadskanaal laten weten via Instagram. De aanhouding vond plaats nadat het voertuig van de verdachte staande werd gehouden voor een controle. Ook werden er drugs aangetroffen. Of er meer personen in het voertuig zaten is niet bekend.

20.30: Voetganger glijdt uit en raakt gewond

Een wandelaar is zondagavond lelijk ten val gekomen op de Verlengde Hereweg in de stad Groningen. Wat er precies is gebeurd is niet bekend, maar de verwondingen waren zodanig dat controle in een ambulance noodzakelijk was. Uiteindelijk ging het slachtoffer ook mee naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.
Een ambulance op de plek van het ongeval
Een ambulance op de plek van het ongeval © 112 Groningen

14.15: Stormschade in Muntendam en Winschoten, bomen omgewaaid

De harde wind van vandaag heeft in Muntendam voor schade gezorgd. Aan de Nieuweweg waaide een boom om. De Nieuweweg raakte hierdoor gestremd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en verwijderd.
Ook werd de brandweer ingeschakeld voor een omgewaaide boom op de N367, de Oostelijke Rondweg, in Winschoten. Daar hoefde de brandweer uiteindelijk niet in actie te komen, omdat omstanders de boom al hadden weggehaald.

11.15: Politie neemt auto in beslag bij straatrace Stad

De politie heeft vannacht een auto in beslag genomen bij een straatrace op de Jeverweg in de stad. Twee auto's hielden een race, waarbij 120 kilometer per uur werd gereden. Ter plekke geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. In overleg met de Officier van Justitie is één auto in beslag genomen. De bestuurder is zijn rijbewijs kwijt en moet een verplichte verkeerscursus volgen.

10.00: N33 korte tijd afgesloten geweest voor noodreparatie

De N33, de weg tussen Veendam en Assen, was zondagmorgen afgesloten voor een noodreparatie. De weg was dicht tussen de afslagen Rolde en Gieten. RTV Drenthe meldt dat er een reparatie aan de vangrail is uitgevoerd. Verkeer werd omgeleid via Borger en Schoonloo. De weg is inmiddels weer open.