26-jarige vrouw uit Groningen omgekomen bij steekpartij jeugdinstelling Emmen

Het politieonderzoek in Emmen is nog in volle gang
Het politieonderzoek in Emmen is nog in volle gang © Dylan de Lange/ RTV Drenthe
Bij een steekpartij in een jeugdinstelling in Emmen is een 26-jarige inwoonster van Groningen om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De vrouw werkte als begeleider in de instelling aan de Stationsstraat.
Het slachtoffer is zaterdagavond neergestoken en is ter plekke aan haar verwondingen overleden. De politie heeft twee verdachten aangehouden. Een 19-jarige man werd al vrij snel na het incident in Emmen aangehouden. In de gemeente Meppel is later op de avond een 16-jarige jongen aangehouden. Hun rol bij de steekpartij wordt onderzocht.

Onderzoek in volle gang

Na de steekpartij is een groot onderzoek gestart. Daarbij is onder andere een politiehelikopter ingezet. De politie is nog op zoek naar camerabeelden uit de omgeving van de instelling aan de Stationsstraat in Emmen.
De jeugdinstelling is onderdeel van jeugdhulpverlening Yorneo. De locatie in Emmen verzorgt gezinshulpverlening met opvang. De jeugdinstelling is na het incident ontruimd en alle cliënten zijn overgeplaatst naar andere locaties.
Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen heeft via Twitter zijn medeleven geuit richting de familie van het slachtoffer.