Warming-up: FC Groningen - Feyenoord

Suslov en Kokcü in een eerdere editie
Suslov en Kokcü in een eerdere editie © Orange Pictures
Voorafgaand aan elke wedstrijd van FC Groningen blikt RTV Noord vooruit. Deze keer op de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.
Het is momenteel erg onrustig bij FC Groningen. Na de beschamende nederlaag tegen Spakenburg verzamelden supporters zich voor de hoofdingang en richtten daarbij de pijlen op technisch-directeur Mark-Jan Fledderus. Het is de beleidsbepaler nog altijd niet gelukt om versterkingen aan het noodlijdende elftal toe te voegen, waardoor trainer Dennis van der Ree wederom op een aantal posities met spelers moet schuiven.
Damil Dankerlui, de beste man tegen Spakenburg, begint vandaag als rechtsbuiten. De 26-jarige Surinamer werd als rechtsback aangetrokken, maar wist op die positie nooit te overtuigen. Zo zijn er momenteel meer spelers die op een andere positie staan, dan waarvoor ze werden aangetrokken. Voor Van der Ree wordt het vanmiddag een bijzonder weerzien, aangezien de trainer meerdere jaren samenwerkte met Feyenoord-trainer Arne Slot.

De vorm: FC Groningen

FC Groningen gaat nog altijd door een diep dal. De ploeg van Van der Ree staat op de vijftiende plaats in de Eredivisie met net zoveel punten als FC Volendam. Mocht FC Groningen verliezen van Feyenoord en FC Emmen wint van Cambuur Leeuwarden dan staat de Trots van het Noorden voor het eerst dit seizoen onder de streep. Zorgwekkend. Tomas Suslov zit vandaag, net als Mike te Wierik, op de bank. Florian Krüger begint vanaf links en Thijmen Blokzijl maakt wederom zijn opwachting in het hart van de defensie. Met Neraysho Kasanwirjo heeft Van der Ree een gesprek gehad en de middenvelder heeft beterschap beloofd.

De vorm: Feyenoord

De Rotterdammers zijn de trotse nummer één van Nederland op dit moment. Donderdag won Feyenoord met 3-1 van PEC Zwolle in het KNVB Beker toernooi. NEC is de tegenstander in de volgende ronde. De wedstrijd tegen FC Groningen zal voor Feyenoord een beetje als een tussendoortje voelen, aangezien volgende week Ajax op bezoek komt in De Kuip. Het is nog onzeker of verdediger David Hancko erbij is, want hij viel tegen Zwolle met een vervelende blessure uit.

Waar moeten we op letten?

FC Groningen zakt de laatste tijd na een kleine tegenslag finaal door de hoeven. Spelers gaan elkaar verwijten maken, voeren hun taken niet meer uit en lopen met een bedenkelijke houding over het veld. Vooral Neraysho Kasanwirjo blonk daar de laatste wedstrijden in uit. Zaterdag heeft Van der Ree een gesprek met Kasanwirjo gehad. Op basis van dat gesprek heeft de trainer besloten om Kasanwirjo vanmiddag toch op te stellen. En als oud Ajax-speler zal Kasanwirjo waarschijnlijk minder moeite hebben om zich op te laden tegen Feyenoord.

Historie

Feyenoord kwam 43 keer eerder op bezoek in Groningen voor een Eredivisiewedstrijd. De balans is in evenwicht, want FC Groningen won veertien keer, Feyenoord won ook veertien keer en vijftien keer werd het gelijk. Toch kan FC Groningen op basis van de laatste jaren met vertrouwen toeleven naar de wedstrijd. De laatste overwinning van de Rotterdammers dateert namelijk van 2017. De grootste overwinning van FC Groningen is van 2011. Destijds werd het 6-0 voor FC Groningen.

FC Groningen Live

De wedstrijd is zondagmiddag live te volgen via Radio Noord en de website van RTV Noord. FC Groningen - Feyenoord begint om 16.45 uur. De uitzending van FC Groningen Live start om 16.00 uur.
Oetse Eilander presenteert, Stefan Bleeker doet verslag vanuit het stadion en Paul Matthijs doet de analyse vanuit de studio. De wedstrijd is ook te volgen via een liveblog op de site en in de app.

Blessures/schorsingen

Nordin Musampa, Laros Duarte, Paulos Abraham en Marin Sverko zijn geblesseerd.
Vermoedelijke opstelling van FC Groningen:
Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Feyenoord
Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Feyenoord © RTV Noord