FC Groningen kansloos onderuit tegen koploper Feyenoord

Oratmangoen in duel met Feyenoord-speler Wieffer
Oratmangoen in duel met Feyenoord-speler Wieffer © Orange Pictures
FC Groningen heeft zondagavond op eigen veld een terechte nederlaag geleden tegen Feyenoord. De koploper uit Rotterdam was op alle fronten de betere en won met 3-0.
Het was de vierde opeenvolgende nederlaag voor de Groningers in de competitie. De thuisploeg wist Feyenoord de eerste twintig minuten met kunst- en vliegwerk van het lijf te houden, maar toen eenmaal de openingstreffer viel was het pleit beslecht. Een uitstekende voorzet van Mats Wieffer werd feilloos door Igor Paixao achter doelman Michael Verrips gekopt.
FC Groningen probeerde vervolgens met de moed der wanhoop ten aanval te trekken. De bezoekers lieten het toe, om vervolgens razendsnel om te schakelen.

Tweede tegengoal

De tweede Rotterdamse treffer viel na een half uur spelen. Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü kwam op de rand van zestienmeter naar binnen gesneden en schoot prachtig de 0-2 tegen de touwen.
Wat coach Dennis van der Ree in de rust ook gezegd had; veel effect op het wedstrijdverloop had het niet. Meteen na de hervatting waren Alireza Jahanbakhsh en David Hancko dicht bij de derde treffer.

Zonder vertrouwen

Het zonder enig vertrouwen acterend FC Groningen kwam er totaal niet meer aan te pas. Feyenoord speelde met de thuisploeg en liet de bal soepel van voet tot voet gaan. Tomas Suslov en Thom van Bergen kwamen een half uur voor tijd nog in het veld aan de kant van de thuisploeg, Florian Krüger en Liam van Gelderen werden naar de kant gehaald.
Er ontstond na de wissels iets meer druk richting de goal van de bezoekers. Ricado Pepi liet zich zien met een aantal schoten en vond zelfs het Rotterdamse doel, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd vanwege een handsbal.
In de blessuretijd strooide Santiago Gimenez nog extra zout in de Groningse wonden door de 3-0 achter Verrips te schieten.

Kwaliteitsverschil

Een gebrek aan inzet kon de Groningers niet verweten worden, het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen was simpelweg te groot. Doordat FC Emmen en SC Cambuur uitkwamen op een doelpuntloos gelijkspel, blijven de groen-witten op de vijftiende plaats staan in de eredivisie met twaalf punten uit zestien duels.
Volgende week zondag wacht voor FC Groningen de derby van het Noorden in Heerenveen. De aftrap in het Abe Lenstra stadion is dan om 12.15 uur.