Yorneo: 'Overlijden medewerkster is inktzwart moment voor ons'

Hulpdiensten bij de zorginstelling in Emmen waar het steekincident plaatsvond
Hulpdiensten bij de zorginstelling in Emmen waar het steekincident plaatsvond © Persbureau Groningen
'We zijn verdrietig en verslagen. Een inktzwart moment', zo omschrijft zorginstelling Yorneo het overlijden van een 26-jarige medewerkster. Zaterdagavond werd de vrouw uit Groningen neergestoken in een jeugdinstelling van de zorgaanbieder in Emmen.
'Er vond een verschrikkelijk incident plaats op een van onze open verblijfslocaties, waarbij een collega van ons om het leven is gekomen. Een heftige en trieste gebeurtenis die ons ten diepste raakt. We zijn verdrietig en verslagen door dit verlies', laat Yorneo via Twitter weten.
'Onze eerste aandacht gaat uit naar alle direct betrokkenen, waarbij we ruimte en begrip vragen om dit samen te kunnen verwerken', aldus de zorginstelling. Twee verdachten van 16 en 19 jaar zijn na het steekincident aangehouden vanwege hun vermeende betrokkenheid. Wie wat gedaan heeft, moet uit onderzoek blijken.

'Erg geschrokken'

Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen meldde zondag dat medewerkers van de zorginstelling zondagochtend een bijeenkomst hebben gehad. 'We zijn met elkaar heel erg geschrokken', aldus Van Oosterhout, die het incident 'afgrijselijk' noemt.
'De impact is drieledig: het slachtoffer is een vrouw van 26, dat is afschuwelijk', gaat de burgemeester verder. 'Maar ook voor de medewerkers die erbij waren. En ook de dader, die kennen we natuurlijk nog niet, maar die is ook niet op de wereld gekomen met het idee om iemand om te brengen. Op alle drie de fronten zit je daarover te piekeren als burgemeester.'

Nadere onderzoeken

Het incident vond zaterdagavond plaats rond 20.20 uur. Toen hulpverleners op de plaats van het incident arriveerden, troffen ze de zwaargewonde vrouw aan. Hulp mocht niet meer baten. Familierechercheurs van de politie staan de nabestaanden bij.
Over hoe het incident kon gebeuren, wilde Van Oosterhout omwille van het onderzoek verder niets kwijt. Ook verwacht hij nog een onderzoek door de instelling en mogelijk een inspectie-onderzoek.