112-nieuws maandag 16 januari: Politie deelt beelden brand Magnusstraat in Stad • Eenzijdig ongeval in Opende

De brandweer is bij het ongeval ter plaatse
De brandweer is bij het ongeval ter plaatse © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.50 uur: Auto knalt tegen boom in Opende

Op de Provinciale weg in Opende is een auto tegen een boom geknald. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse kon de bestuurder zelf uit de auto stappen. De auto heeft door het ongeval wel schade opgelopen. De brandweer is ter plaatse, het is niet duidelijk wat de oorzaak van het eenzijdig ongeval is.

16.00 uur: Fietsers aangereden op twee plekken in Stad

Op de kruising van de Paterswoldseweg en de Lepelaar is een fietser aangereden door een automobilist. De politie en ambulancedienst zijn ter plaatse. De fietser wordt nagekeken door het ambulancepersoneel, door het ongeval ondervindt het verkeer enige hinder. Omstreeks dezelfde tijd vond ook een aanrijding plaats op de Gotenburgerweg. Ook hier zorgt het ongeval voor verkeershinder. De oorzaak van beide ongevallen is niet bekend.
De politie is ter plaatse op de Gotenburgerweg
De politie is ter plaatse op de Gotenburgerweg © Patrick Wind/112Groningen

15.00 uur: Politie toont nieuwe beelden van brand Magnusstraat in Stad

De politie geeft dinsdagavond tijdens het misdaadprogramma Opsporing Verzocht nieuwe beelden vrij van de vermoedelijke brandstichting bij een woning aan de Magnusstraat in Groningen. Daarbij vatten zondagochtend 4 december vier auto's vlam en raakten de voorgevels van twee woningen zwaar beschadigd. De bewoners, die op dat moment nog lagen te slapen, konden hun huizen net op tijd ontvluchten dankzij een oplettende buurtbewoner.
De witte bestelauto rijdt voor de getroffen woningen langs
De witte bestelauto rijdt voor de getroffen woningen langs © Politie Noord-Nederland
De bestuurder van een witte bestelbus, te zien op eerder openbaar gemaakte camerabeelden, wordt verdacht van de brandstichting. Hij rijdt iets voor zes uur voor de huizen langs, waarna hij later sjokkend wordt vastgelegd in de richting van de Bernardusstraat. Op dat moment is net brand ontstaan aan de linkerkant van een auto die onder de carport geparkeerd staat. Binnen enkele minuten ontstaat een vlammenzee.

14.30 uur: Persoon overleden bij bedrijfsongeval in Tolbert

Een persoon bij Montapanel Werkbladen in Tolbert is maandagochtend overleden als gevolg van een bedrijfsongeval. Dat meldt de Arbeidsinspectie. Het slachtoffer was door een nog onbekende oorzaak zwaargewond geraakt.
Hulpdiensten in Tolbert
Hulpdiensten in Tolbert © Persbureau Meter