112-nieuws woensdag 18 januari: Steekincident in Stadskanaal • Aanhoudingen na vuurwapen in auto • Zeven hangbuikzwijntjes gevonden

De afgezette Biesboschlaan in Stadskanaal
De afgezette Biesboschlaan in Stadskanaal © Persbureau Groningen
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

20.00: Drie mannen aangehouden na vondst vuurwapen

Bij een politiecontrole op de Coehoornsingel in Stad is dinsdagavond door agenten een doorgeladen vuurwapen gevonden. Ook werd er 3650 euro aan contant geld ontdekt. Drie mannen (53, 20 en 18 jaar) zijn aangehouden, meldt de politie.
Zowel het vuurwapen als het contante geld is in beslag genomen.

19.05: Gewonde bij steekincident in Stadskanaal

Bij een steekincident in Stadskanaal is woensdagavond een 20-jarige man uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer werd iets na 19.00 uur neergestoken aan de Biesboschlaan. Toegesnelde hulpdiensten ontfermden zich over de man en brachten hem naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld in de straat. Er is nog niemand aangehouden. 'We zijn op zoek naar meerdere verdachten, die er mogelijk in een donkerkleurige auto vandoor zijn gegaan in onbekende richting', schrijft de politie.

17.30: Hangbuikzwijntjes gevonden in Wedde

Aan de Kempkebosweg in Wedde zijn zeven hangbuikzwijntjes gevonden. De dieren hebben geen oormerk en de politie weet niet wie de eigenaar is. Mogelijk zijn ze gedumpt. Het gaat om twee volwassenen en vijf biggetjes.
De varkentjes zijn inmiddels gevangen en elders ondergebracht.

17.30: Verdachten opgepakt voor bankhelpdeskfraude

De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen uit de stad Groningen (20 en 18) en een 17-jarige meisje uit Zuidhorn aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude. Ze zouden afgelopen september een vrouw uit Eext voor duizenden euro’s hebben opgelicht.
Het slachtoffer werd thuis gebeld en wijsgemaakt dat er een probleem met haar rekening was. Ze moest zo snel mogelijk enkele systemen installeren op haar laptop. De twee Groningers kregen zo toegang tot haar bankgegevens op haar laptop en verhoogden de limieten van haar bankpas. Deze wordt vervolgens opgehaald en gebruikt voor verschillende aankopen. De vrouw wordt beziggehouden aan de telefoon en komt later pas in actie als ze ontdekt dat het een en ander niet in de haak is.
Volgens de politie heeft het trio mogelijk ook slachtoffers in Rolde en Assen 'op sluwe wijze' geld afhandig gemaakt.

13.40: Aanrijding tussen auto en scooter in Stad

Op de Reitdiepkade in Groningen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een scooterbestuurder. Hierbij liepen beide voertuigen schade op. Het is niet duidelijk hoe het ongeval is gebeurd, de hulpdiensten zijn ter plaatse. Het is niet bekend hoe de betrokkenen eraan toe zijn.
De politie is ter plaatse
De politie is ter plaatse © Patrick Wind/112 Groningen

8.50 uur: Man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij steekincident

De politie heeft op dinsdag 10 januari een 19-jarige man aangehouden. Dat laat de politie via Twitter weten. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het steekincident aan de Sweelincklaan van afgelopen oktober. De rol die de man speelde bij dit incident, wordt onderzocht.

7.00 uur: Auto gaat in vlammen op in Stadskanaal

Aan de Korte Hemenweg in Stadskanaal vatte afgelopen nacht rond 2.00 uur een auto vlam. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van de brand. De brandweer heeft de brand geblust, maar de auto viel niet te redden.
De auto die afgelopen nacht in brand stond in Stadskanaal
De auto die afgelopen nacht in brand stond in Stadskanaal © Herman van Oost

6.40 uur: N33 enige tijd afgesloten vanwege brand bij oplegger

Een oplegger met auto's heeft vlam gevat op de N33 tussen Gieten en Gieterveen. Hierdoor is de N33 enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest. Inmiddels is de weg weer vrij, de oplegger wordt geborgen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Lees hier meer.
De bergingswerkzaamheden zijn in volle gang
De bergingswerkzaamheden zijn in volle gang © Herman van Oost