Verdachten van betrokkenheid bij dood Groningse jeugdzorgwerker (26) blijven langer vastzitten

Het politieonderzoek in Emmen
Het politieonderzoek in Emmen © Dylan de Lange/ RTV Drenthe
De 16-jarige en 19-jarige verdachten die zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 26-jarige vrouw uit Groningen, blijven veertien dagen langer vastzitten. De vrouw overleed afgelopen weekend bij een steekpartij in een jeugdinstelling in Emmen.
De vrouw werkte er als begeleider. Daar werd ze zaterdagavond neergestoken. Toen hulpverleners aankwamen, troffen ze haar zwaargewond aan. Hulp mocht niet meer baten.
De 19-jarige verdachte werd kort na de steekpartij opgepakt. De politie startte een zoektocht naar de tweede verdachte, waarbij een politiehelikopter werd ingezet. De 16-jarige verdachte werd aan het einde van de avond aangehouden in de gemeente Meppel. Het is niet bekend waar de twee verdachten vandaan komen. Sinds hun arrestatie hebben ze in beperking gezeten.

'Inktzwart moment'

De instelling waar het incident plaatsvond, is onderdeel van zorginstelling Yorneo. De locatie verzorgt gezinshulpverlening met opvang. ‘We zijn verdrietig en verslagen. Een inktzwart moment', schreef Yorneo een dag na het incident op Facebook.
'Er vond een verschrikkelijk incident plaats in een van onze open verblijfslocaties, waarbij een collega van ons om het leven is gekomen. Een heftige en trieste gebeurtenis die ons ten diepste raakt.’