Noord Scoort: Grandioze Paul Matthijs en apetrotse schaatsopa

Een trotse opa Fokko met kleindochter Meike
Een trotse opa Fokko met kleindochter Meike © RTV Noord
Schaatstalent Meike Veen (18) lag er een tijd uit met een gebroken elleboog en onder toeziend oog van opa Fokko maakt ze haar rentree op het ijs van Kardinge. 'De Olympische Spelen zou het mooiste zijn', droomt Fokko, zelf vroeger ook geen onverdienstelijk schaatser.
De allroundster uit Westerlee is niet bang voor de druk: 'Op lange termijn is dat wel het grootste doel', zegt ze in de tweede aflevering van Noord Scoort.
Meike Veen heeft een trotse schaatsopa

Vallen en weer opstaan

Er is nog iemand in Noord Scoort te zien die op jonge leeftijd ook al wist wat een botbreuk is. De 14-jarige Tom Kuil uit Stad is een bezeten motorracetalent en laat zien hoe hij zijn machine onderhoudt.
Tom Kuil verwisselt een band

Latjetrappen

Hans Nijland trapte de latjetrapcompetitie vorige week af en staat daarmee automatisch op de eerste plaats, maar een oud-middenvelder met een goede trap in zijn rechter gaat proberen die plek over te nemen: Paul Matthijs.
Paul Matthijs doet latjetrap

Ook in Noord Scoort

Voor de rest staat Noord Scoort onder andere in het teken van Eurocup Delfzijl, het indoorvoetbaltoernooi voor jeugd tot 13 jaar oud. Daar komen een aantal bekende gezichten op af.
Bekijk de volledige uitzending hier:
Noord Scoort maandag 16 januari