112-nieuws donderdag 19 januari: Rottumer vermist • Steekpartij na Marktplaatsdeal • Scootmobieler gewond

De traumaheli boven het Jozef Israëlsplein
De traumaheli boven het Jozef Israëlsplein © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

22:10 Geen treinverkeer tussen Assen en Meppel na aanrijding

De NS meldt dat er de rest van de avond geen treinen meer rijden tussen Meppel en Assen als gevolg van een aanrijding met een persoon. Of er bussen worden ingezet is niet bekend.
De overweg in Meppel waar de aanrijding plaatshad
De overweg in Meppel waar de aanrijding plaatshad © Persbureau Meter

19.10: Scooterrijder gewond bij aanrijding in Stad

Op de kruising van de Nieuwe Boteringestraat en Ossenmarkt in Stad zijn een automobilist en een scooterrijder met elkaar in botsing gekomen. De scooterbestuurder raakte hierbij gewond, maar hoefde niet meer naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten bij de Ossenmarkt
Hulpdiensten bij de Ossenmarkt © 112Groningen

17.20: Buren voorkomen erger bij brand in Delfzijl

Aan de Finsestraat in Delfzijl is brand ontstaan in de opslag achter een woning. De buren wisten met een tuinslang grote schade te voorkomen. De brandweer is ter plaatse, het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.
De brandweer is ter plaatse
De brandweer is ter plaatse © ProNews

17.15 uur: Scootmobiel betrokken bij aanrijding

Op de Zonnelaan heeft een aanrijding plaatsgevonden waar de bestuurder van een scootmobiel bij betrokken is geraakt. Het is niet duidelijk wat er gebeurd is. De ambulancedienst en politie zijn ter plaatse. De Zonnelaan is afgesloten tussen de Wilgenlaan en de Grote Beerstraat.

15.00 uur: Gaslek in Hoogezand

Aan de Sirius in Hoogezand is door nog onbekende reden een gaslekkage ontstaan. De Brandweer en Enexis zijn ter plaatse en verrichten metingen. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse worden er nog geen huizen ontruimd. De straat is wel afgezet.
De brandweer verricht metingen
De brandweer verricht metingen © Venema Media

14.45 uur: Marktplaatsafspraak mondt uit in steekpartij

Een 20-jarige man is woensdagavond gewond geraakt na een steekincident op de Biesboschlaan in Stadskanaal. Het voorval vond rond 19.05 uur plaats bij een verkoopafspraak die via Marktplaats gemaakt was. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar meerdere verdachten, die mogelijk in een donkerkleurige SUV met buitenlandse kentekenplaten in onbekende richting zijn vertrokken. De politie roept getuigen op zich te melden.

14.15: Politie zoekt met helikopter naar vermiste man

Een 34-jarige man uit Rottum wordt sinds woensdagavond vermist. Dat schrijft de politie op Twitter. De politie zoekt in de omgeving met onder andere een helikopter. Het gaat om een man die 1,75 centimeter lang is. Hij heeft een fors postuur en is kaal.
De man spreekt Pools, draagt een spijkerbroek en een zwart met witte polo. De politie vermoedt dat hij geen schoenen aan heeft en een slaapzaak bij zich heeft.

13.50: Kortsluiting in luchtgordijn bij winkel in Stad

De brandweer is uitgerukt naar een winkel aan de Guldenstraat in Stad. Daar aangekomen bleek dat er kortsluiting was bij een luchtgordijn, waardoor er rook uit de machine kwam. De brandweer heeft het systeem gecontroleerd.
De brandweer is ter plaatse
De brandweer is ter plaatse © 112Groningen

13.10: Schoorsteenbrand in Stadskanaal

Aan de Dintellaan in Stadskanaal heeft vermoedelijk een schoorsteenbrand gewoed. De brandweer voert ter plaatse een controle uit en ventileert de woning. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is.
De brandweer deed ter plaatse onderzoek
De brandweer deed ter plaatse onderzoek © 112Groningen