112-nieuws vrijdag 20 januari: Bak met bieten op z'n kant • Woningbrand Selwerd • Drugsdealers aangehouden

Bak met bieten op z'n kant
Bak met bieten op z'n kant © RTV Noord
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

23.30: Mannen op verdenking van heling aangehouden in Stad

In de stad Groningen heeft de politie vrijdagavond twee mannen van 23 en 24 jaar uit Burgum aangehouden op verdenking van heling. 'Ze wilden Airpods en parfums in de verpakking op straat verkopen... voor weinig geld', aldus wijkagent Siard Heinadus op Twitter.

16.45: Lekkage in woning in Stad

De brandweer is ter plaatse aan de Waterloolaan in Stad voor een lekkage in een woning. Het water is volgens een woordvoerder van de brandweer door meerdere etages heen de straat op gesijpeld. Hoe de lekkage is ontstaan, is nog niet bekend. Wel is bekend dat in de betreffende woning in 2018 ook al een keer brand woedde.
De brandweer onderzoekt waar de lekkage vandaan komt
De brandweer onderzoekt waar de lekkage vandaan komt © Patrick Wind/ 112Groningen

15.50: Ongeval met twee auto's op N46 bij Zuidwolde

Op de N46 heeft ter hoogte van Zuidwolde een botsing tussen twee auto's plaatsgevonden. Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden, wordt nog onderzocht. Eén persoon is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis, meldt een woordvoerder van de politie.
Een berger op de N46
Een berger op de N46 © Remco van den Berg/112Groningen

14.30: Politie deelt foto en naam van vermiste Pool

De politie is nog altijd op zoek naar de Poolse man die sinds twee dagen vermist is. Daarom is vandaag zijn naam en foto gedeeld. Het gaat om de 34-jarige Marcin Ludwik. Hij werd op 18 januari om 18.00 uur voor het laatst gezien bij een boerderij aan de Jacob Tilbusscherweg in Rottum.
'Hij is te herkennen aan een fors postuur, spijkerbroek, zwarte polo met witte accenten, vermoedelijk geen schoenen aan, mogelijk in bezit van een slaapzak', meldt de politie.

13.50: Drie drugsdealers aangehouden in Stad

De politie heeft afgelopen nacht in Stad drie verdachten aangehouden wegens het dealen van drugs. Daarbij is een handelshoeveelheid drugs in beslag genomen. Een van deze verdachten was drie maanden geleden ook al aangehouden.

12.00: Woningbrand in Selwerd

In een woning in de Groningse stadswijk Selwerd is aan het eind van vrijdagochtend brand uitgebroken. Er kwam veel rook vrij, zo is op foto's te zien. De brandweer had het vuur aan de Bottelroosstraat na een tijdje onder controle. Bij de tussenwoning wordt momenteel onderzoek gedaan naar het ontstaan van de brand. Er zijn geen gewonden gevallen.
Brandweer in de Bottelroosstraat
Brandweer in de Bottelroosstraat © Persbureau Meter

11.15: Botsing op afrit N370 in Stad

Op de afrit van de N370, richting de rotonde Jan Evert Scholtenlaan/Laan Corpus den Hoorn, zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een politiewoordvoerder meldt dat bij het ongeval zijn geen gewonden zijn gevallen. De beide auto's worden afgesleept.
Twee auto's waren betrokken bij het ongeval
Twee auto's waren betrokken bij het ongeval © ProNews Producties

10.00: Vrachtwagen met bieten omgevallen

In Zevenhuizen is een vrachtwagen met bieten omgevallen. De bieten zijn grotendeels op een naastgelegen fietspad terecht gekomen. Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden is nog niet bekend. De bestuurder van de vrachtwagen is gecontroleerd op verwondingen.
De bieten kwamen grotendeels terecht op het fietspad
De bieten kwamen grotendeels terecht op het fietspad © RTV Noord
Harm Meter maakte onderstaande beelden van de bieten op het fietspad
Fietspad in Zevenhuizen ligt bezaaid met bieten

8.00: Ongeval met fietser en auto in Peize

Op de kruising van De Horst en De Pol in Peize heeft vrijdagochtend een ongeval plaatsgevonden met een fiets en een auto. Volgens omstanders was de fietser een scholier die onderweg was naar school. Politie en ambulance waren ter plaatse om hulp te verlenen.
© Ruben Huisman / Persbureau Meter