Overgang van Kasanwirjo naar Feyenoord is rond (update)

Kasanwirjo maakte vorig seizoen veel minuten
Kasanwirjo maakte vorig seizoen veel minuten © Orange Pictures
De transfer van FC Groningen-speler Neraysho Kasanwirjo (20) naar Feyenoord is afgerond. De twee clubs bereikten vrijdagavond een akkoord. Kasanwirjo zal in Rotterdam een meerjarige verbintenis tekenen.
Volgens verslaggever Stefan Bleeker kan het transferbedrag voor Kasanwirjo oplopen naar zo'n 4 miljoen euro inclusief bonussen. 'Het basisbedrag is rond de 2 miljoen euro', zegt Bleeker.

Debuut onder Buijs

De multifunctionele speler was bezig aan zijn tweede seizoen in Groningen. Hij maakte vorig seizoen onder Danny Buijs een sterk seizoen door als centrale verdediger, nadat hij was overgekomen van Jong-Ajax.
Onder Frank Wormuth verkaste Kasanwirjo naar de rechtsback-positie, aangezien de Duitser het een te groot risico vond om Kasanwirjo centraal achterin op te stellen. Ook de nieuwe trainer Dennis van der Ree ziet in Kasanwirjo geen centrale verdediger, waardoor hij de laatste wedstrijden als controlerende middenvelder werd opgesteld. Mede daardoor maakt hij een wisselend seizoen door.

Niet tevreden

Bij FC Groningen waren ze ook niet tevreden over de houding van Kasanwirjo de laatste tijd. Zo sprak Van der Ree al meerdere malen met Kasanwirjo. Tegen Excelsior werd de Amsterdammer, na de wissel van Liam van Gelderen, weer even rechtsback en had daar zichtbaar weinig zin in. Tegen de amateurs van Spakenburg werd Kasanwirjo in de rust al gewisseld omdat Van der Ree niet tevreden was met het spel van zijn pupil.

Vervanger

Bij Feyenoord zien ze in Kasanwirjo een vervanger voor de langdurig geblesseerde Gernot Trauner, maar ook op het middenveld is hij een optie vanwege het wegvallen van Quinten Timber.
Feyenoord-trainer Arne Slot heeft er alle vertrouwen in dat hij Kasanwirjo komende week kan begroeten op het trainingsveld.