FC Groningen-supporters mogen zondag met maximaal 249 man demonstreren in Heerenveen

Het uitvak tijdens de laatste editie van de derby
Het uitvak tijdens de laatste editie van de derby © Orange Pictures
FC Groningen-supporters mogen komende zondag met maximaal 249 man demonstreren bij het stadion van sc Heerenveen. Dat heeft de Friese gemeente laten weten.
Er zijn zondag geen FC Groningen-supporters aanwezig tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De burgemeester van Heerenveen trok de helft van het aantal toegezegde kaarten in, waardoor er nog maar 600 supporters in het uitvak mochten plaatsnemen. Daarop besloten de supporters, en vervolgens ook de directie van FC Groningen, om niet naar Friesland af te reizen. Daardoor blijft het uitvak zondag leeg.

Toestemming

De supporters van FC Groningen hebben nu wel toestemming gekregen om hier tegen te demonstreren. John de Jonge, voorzitter van de Supportersvereniging meldde een demonstratie aan bij de gemeente Heerenveen en daar is toestemming voor gegeven.
Tussen 12.30 en 13.30 mogen nu maximaal 249 supporters vlak bij het stadion tegen de opgelegde regelgeving demonstreren.

Per auto

De gemeente Heerenveen wilde aanvankelijk dat de demonstranten met bussen zouden komen. ‘In eerste instantie waren we verplicht om met de bus naar Heerenveen te gaan, maar nu mogen we zelfs met de auto komen’, laat De Jonge weten.
De supportersvereniging zal vrijdagavond met meer informatie over de demonstratie komen.
De wedstrijd sc Heerenveen - FC Groningen begint zondag om 12.15 uur.