Drie nieuwelingen zijn tegen sc Heerenveen inzetbaar voor FC Groningen

Aimar Sher in actie op de training
Aimar Sher in actie op de training © Martijn Werkman/fcgshots
FC Groningen mist tegen Heerenveen komende zondag wederom een waslijst aan spelers. Trainer Dennis van der Ree kan niettemin beschikken over de drie nieuwelingen Johan Hove, Mads Bech Sørensen en Aimar Sher.
FC Groningen trainer Dennis van der Ree houdt zijn kaarten nog even tegen de borst voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De oefenmeester wil zijn opstelling nog niet prijsgeven, mede vanwege het feit dat hij de beschikking heeft over drie nieuwelingen. Hij wil wat dat aangaat de Friezen nog niet wijzer maken.

Ook spelers weten de opstelling nog niet

‘Als iedereen straks weer weet hoe we spelen, dan zal ik er niet meer zo moeilijk over doen. Maar ik wil het nu nog even voor mezelf houden’, zegt de Rotterdammer op de persconferentie voorafgaand aan de beladen wedstrijd van komende zondag. ‘Ik heb de opstelling ook nog niet aan de spelers doorgegeven.’
Mads Bech Sørensen kan ver ingooien
Mads Bech Sørensen kan ver ingooien © Martijn Werkman/fcgshots
De Friezen staan momenteel op de achtste plaats in de Eredivisie met 24 punten uit zestien wedstrijden. FC Groningen staat op de vijftiende plaats met slechts twaalf punten.

Heel degelijk elftal

Van der Ree: ‘Heerenveen is goed bezig. Een heel degelijk elftal dat weinig goals tegen krijgt. Ze hebben snelle aanvallers die een goal kunnen maken, ook al maken ze niet heel veel doelpunten.’ Want net als FC Groningen scoort Heerenveen ook moeizaam. Met zestien doelpunten scoorden ze zelfs één keer minder dan de Trots van het Noorden.
Enerverend weekje voorafgaand aan de Derby van het Noorden
Heel vervelend dat we het zonder onze supporters moeten doen
Dennis van der Ree - trainer
Neraysho Kasanwirjo maakt in ieder geval geen deel meer uit van de selectie van FC Groningen. De overgang van de verdediger annex middenvelder naar Feyenoord werd vrijdagavond beklonken. Volgens bronnen ontvangt de Trots van het Noorden zo’n twee miljoen euro voor Kasanwirjo en kan dat bedrag door bonussen en een doorverkoopclausule nog oplopen naar zo’n vier miljoen euro.
Daarmee komt er een einde aan wat steeds meer een ongelukkig huwelijk werd, doordat Kasanwirjo immer meer als stoorzender in de huidige selectie werd beschouwd.
Johan Hove luistert
Johan Hove luistert © Martijn Werkman/fcgshots
Daarnaast heeft FC Groningen wederom met een waslijst aan blessures te maken. Nordin Musampa, Damil Dankerlui, Paulos Abraham, Laros Duarte, Marin Sverko en Thom van Bergen kunnen geen van allen meedoen. Nieuwelingen Johan Hove, Mads Bech Sørensen en Aimar Sher zijn alledrie wél inzetbaar.

Heel vervelend

Zoals bekend zullen er zondag geen FC Groningen supporters in het uitvak zitten. ‘Dat is heel vervelend voor ons’, vindt Van der Ree. ‘We kunnen alle steun gebruiken. Ook al ging het minder, dan stonden de supporters er ook. Ik vind het wel mooi dat ze solidair zijn op het moment dat er een paar niet naar binnen mogen. Ik hoop dat het ook een seintje naar het team is, dat we het vooral voor de supporters doen.’
'Vervelend dat we de steun van de fans moeten missen'