Van Foreest speelt remise tegen de wereldkampioen maar is niet tevreden

Van Foreest was voor het duel nog goed geluimd
Van Foreest was voor het duel nog goed geluimd © Tata Steel Chess
Jorden van Foreest kwam vrijdag in de zesde ronde van het Tata Steel Chess in Wijk aan Zee remise overeen met wereldkampioen Magnus Carlsen. Toch was de Groninger na afloop niet tevreden met zijn spel.
De Noorse nummer 1 van de wereld verloor in Wijk aan Zee al twee keer. Dat gold ook voor de Groningse grootmeester. Van Foreest won het prestigieuze toernooi in 2021, maar stak afgelopen week nog niet in grote vorm.

Match ging al snel gelijk op

'Na twee nederlagen kon ik wel verwachten dat Magnus iets wilds zou doen en risico's zou gaan nemen om mij te verslaan', zei Van Foreest na afloop van het duel met Carlsen, 'ook omdat ik zelf niet aan zo'n goed toernooi bezig ben. De wedstrijd ging al snel gelijk op.'
Ondanks de remise tegen de kampioen, speelde de Groninger niet goed, vond hijzelf. 'Het resultaat is niet slecht, maar ik ben niet tevreden met hoe ik vandaag heb gespeeld.'

Ook remise voor Giri

De Nederlandse schaker Anish Giri heeft in de zesde ronde van Tata Steel Chess remise gespeeld tegen Arjun Erigaisi uit India. Beide spelers zagen na 46 zetten geen winstkansen meer. Nodirbek Abdusattorov uit Oezbekistan gaat na zes ronden aan de leiding met 4,5 punten. Giri heeft 4 punten, net als de Amerikaan Fabiano Caruana.