112-nieuws zaterdag 21 januari: Woningbrand in Stad • Drie zakkenrollers opgepakt in Groninger binnenstad

Brandweer in de Asingastraat in Groningen
Brandweer in de Asingastraat in Groningen © ProNews
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

21.10: Woningbrand in Groningen

Aan de Asingastraat in de stad Groningen is brand uitgebroken in een woning. De brandweer is met onder meer een hoogwerker uitgerukt. De brand brak uit op de bovenste verdieping van een portiekflat.

14.45: Zakkenrollers aangehouden in Stad

In de binnenstad van Groningen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie zakkenrollers aangehouden. Ze waren uit op mobiele telefoons, schrijft wijkagent Gerard de Jonge op Twitter. De politie heeft in totaal vier telefoons opgespoord.

14.30: Brandweer in actie voor pan op het vuur

Brandweerlieden zijn zaterdagmiddag opgeroepen voor een onbeheerd pannetje op het vuur in een woning aan het Schuitendiep. Niemand kon aan de knoppen van het gasstel draaien, omdat de bewoner zich zou hebben buitengesloten. De keuken was daardoor onbereikbaar.
De brandweer heeft de voordeur geforceerd om binnen te komen. Even daarna was het gevaar weer geweken.
Een brandweerploeg bij de woning
Een brandweerploeg bij de woning © Patrick Wind/112Groningen

11.30: Derde verdachte opgepakt voor moord Groningse

De politie heeft een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van een 26-jarige vrouw uit de stad Groningen. Zij kwam zaterdagavond 14 januari om het leven bij een steekpartij in een jeugdinstelling in Emmen.
Het politieonderzoek in Emmen
Het politieonderzoek in Emmen © Dylan de Lange/ RTV Drenthe